ODBOJKA

PULSKA REPREZENTATIVKA VRATILA SE IZ TURSKE - MATEA IKIĆ: S dečkom Lukom u samoizolaciji u Štinjanu

| Autor: Ivica CEROVAC
Matea Ikić

Nismo po dolasku odradili nikakva testiranja, samo su nam naložili da naredna dva tjedna moramo ostati kući i da ćemo biti kažnjeni ako nas slučajno ulove negdje vani. Rečeno nam je i da nije isključeno da nam doma dođe kontrola, kako bi se provjerilo pridržavamo li se zadanih mjera ili ne, rekla je Matea Ikić

Kad jednog dana podvuče crtu pod svoju igračku karijeru, Puljanka Matea Ikić moći će mirne duše zaključiti da je zahvaljujući odbojci prošla "pola zemaljske kugle". Krenula je u Puli koju je napustila 1996. i sa 17 godina otisnula se u "bijeli svijet". Njena avantura još uvijek traje, a broj klubova čije je boje branila narastao je na 15. Mijenjaju se i države, pa je tako nakon Hrvatske, Italije, Poljske, Rusije, Rumunjske, Francuske i Kazahstana, došao red da Ikić oproba i turske parkete. Kako su se Turci dugo opirali da povuku potez koji je u većini zemalja već davno odigran i prekinu sportska natjecanja, pulska odbojkašica bila je aktivna duže nego mnoge njene kolegice i kolege te se tek u srijedu navečer vratila u Hrvatsku.

Drugo mjesto

- Krenuli smo u sedam ujutro prema Ankari, odakle smo nastavili za Istanbul i tamo ulovili direktnu liniju za Zagreb te potom uzeli rent a car i oko ponoći stigli u Pulu. Puhala je jaka bura i usto je bilo dosta snijega u Gorskom Kotaru te je izgledalo kao da se vozimo nekom sporednom cestom, a ne auto-putom. U autu nas dvoje i torbe i nije nam bilo nimalo ugodno, ali bitno je da smo uspjeli stići doma. Dečko Luka bio je sa mnom cijelo vrijeme u Turskoj i sad smo zajedno u samoizolaciji u Štinjanu, opisala nam je svoj povratak Matea Ikić. - Kad smo sletjeli u Zagreb, policija nam je odmah na aerodromu pregledala putovnice, uzela podatke i izdala potvrdu da možemo nastaviti put. Nismo odradili nikakva testiranja, samo su nam naložili da naredna dva tjedna moramo ostati kući i da ćemo biti kažnjeni ako nas slučajno ulove negdje vani. Rečeno nam je i da nije isključeno da nam doma dođe kontrola, kako bi se provjerilo pridržavamo li se zadanih mjera ili ne.

Ikić je u ovoj sezoni igrala za drugoligaša Kuzeyboru iz Aksarayja, grada smještenog u središnjoj Turskoj. Većinu ekipe činile su domaće igračice, a uz 30-godišnju Puljanku, druga strankinja bila je Dajana Bošković, starija sestra srpske reprezentativke Tijane, ponajbolje svjetske odbojkašice.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of