ODBOJKA

ODBOJKAŠI ROVINJA U NEZAVIDNOJ SITUACIJI: Poslušali preporuku Sportske zajednice pa im prijeti opasnost od izbacivanja iz Superlige

| Autor: Ivica RADETIĆ
TRENER-IGRAČ - Davor Hrelja (Snimio Dejan Štifanić)

TRENER-IGRAČ - Davor Hrelja (Snimio Dejan Štifanić)


Odbojkaši Rovinja koji već niz godina igraju Superligu, najviši rang natjecanja odbojke u Hrvatskoj, ove subote nisu otputovali na prvenstveni susret 7. kola protiv Marsonije u Slavonski Brod. Dva dana prije puta, Sportska zajednica grada Rovinja donijela je preporuku svim rovinjskim sportskim klubovima, ekipama svih uzrasnih kategorija, da odgode svoja natjecanja na dva tjedna, do 15. studenog, zbog trenutne epidemiološke situacije. Ovime je Rovinj prvi u Hrvatskoj odgodio sva sportska natjecanja i pored toga što je Istarska županija među najboljima u državi u suzbijanju epidemije koronavirusa.

Zbog pridržavanja ove preporuke u muškom odbojkaškom klubu Rovinj odmah su poduzeli sve mjere da preko Hrvatskog odbojkaškog saveza i kluba domaćina Marsonije odgode utakmicu, što nije urodilo plodom, jer nema osnove za odgađanje. Po pravilniku natjecanja čl. 44. ako se u roku 15 minuta od vremena utvrđenog za početak utakmice jedan klub ne pojavi, a prvi sudac utvrdi da nedolazak kluba nema opravdanog razloga, donijet će odluku o neodigravanju utakmice, a tijelo koje provodi natjecanje registrirat će utakmicu po službenoj dužnosti s 3:0 (25:0, 25:0, 25:0).

Nakon ove situacije, što se prvi put dogodila rovinjskom odbojkaškom klubu, javio se trener Davor Hrelja.

- Nismo u samoizolaciji, nismo zaraženi, možemo trenirati, ali je preporuka da ne igramo utakmice, ni kod kuće ni u gostima. Očito tu nema nikakve logike, što je težak udarac za nas sportaše ili je to neka vrsta ljubomore što igramo najveći rang natjecanja u zemlji, Superligu. Sad se s pravom pitamo što će se dogoditi sa sljedećom, utakmicom 8. kola kad kod kuće 7. ili 8. studenog dočekujemo ekipu Centrometala. Bojim se onog najgoreg što nam se može dogoditi ako ne uspijemo odgoditi sljedeći susret, jer članak 55. o natjecanju jasno kaže da se klub koji dvije utakmice izgubi rezultatom 3:0 bez borbe automatski isključuje iz daljnjeg natjecanja, a daljnje natjecanje može ostvariti u najnižem rangu natjecanja na svom području, zaključio je trener Hrelja.

Pored toga što ova preporuka Sportske zajednice Rovinja nije odluka, izaziva dosta različitih komentara jer se odnosi samo na rovinjske sportaše.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini