ODBOJKA

Europsko kadetsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj: HRVATSKE KADETKINJE OSVOJILE DEVETO MJESTO

| Autor: Ivica CEROVAC
ZAPELE U SKUPINI - Hrvatska kadetska reprezentacija (Foto: HOS)

ZAPELE U SKUPINI - Hrvatska kadetska reprezentacija (Foto: HOS)


Hrvatska kadetska odbojkaška reprezentacija, u čijem su sastavu bile i Puljanke Carla Stošić i Tina Buršić, zaključila je na devetom mjestu svoj nastup na U-16 Europskom prvenstvu, koje se igra u Mađarskoj i Slovačkoj. Prvenstvo je okupilo 12 ekipa podijeljenih u dvije skupine, a Hrvatsku je ždrijeb smjestio u skupinu B kojoj je domaćin bio slovački Humenne.

Igračice izbornika Miodraga Stojakovića krenule su s dva poraza, od Srbije (2:3) i Slovačke (1:3), potom su svladale Rumunjsku (3:1), da bi u dva posljednja kola upisale nova dva poraza, od Bugarske (2:3) i Italije (0:3).

Na kraju je Hrvatska osvojila peto mjesto u skupini B s osam osvojenih bodova, isto koliko ih je prikupila Slovačka na četvrtoj poziciji, ali bolji set-količnik presudio je da Slovakinje nastavljaju natjecanje i razigravat će za plasman između petog i osmog mjesta, dok Hrvatice odlaze kući kao devetoplasirane. U današnje polufinale kao dvije najučinkovitije reprezentacije plasirale su se Italija i Bugarska te će finalnu vizu pokušati izvući u ogledu s Turskom, odnosno Rusijom, najuspješnijim ekipama iz skupine A.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini