ODBOJKA

Velovršanke prvi put u prvenstvu povezale dvije pobjede

ODGOVORILA SVIM ZAHTJEVIMA SUPERLIGE - Ema Mrkić (Snimio Danilo Memedović)

ODGOVORILA SVIM ZAHTJEVIMA SUPERLIGE - Ema Mrkić (Snimio Danilo Memedović)


Odbojkašice Velog Vrha po prvi su put ove sezone povezale dvije pobjede. Nakon domaćih 3:1 protiv Splita, Velovršanke su s 3:2 u Osijeku svladale istoimenog domaćina i pomaknule se na devetu poziciju ljestvice Superlige.

Prilagodba

- Kao prvo bih istaknula atmosferu bez koje nema ničega, a ona koja je vladala unutar naše ekipe tijekom ove utakmice bila je stvarno odlična i odvela nas je do pobjede, rekla je Ema Mrkić, odbojkašica Velog Vrha. - U prvi set smo ušle malo uspavano i nismo pokazale najbolje od sebe, ali zato smo u naredna dva od početka krenule jako, igrale svoju igru i rezultat nije izostao. U četvrtom setu su Osječanke povele 6:0 i s takvom brzom ekipom, čije igračice izvlače nemoguće lopte, teško je igrati kad je moraš stizati. Uspjele smo to nekako napraviti, ali ne i okrenuti rezultat na našu stranu. No, nije nas to uzdrmalo i odigrale smo peti set baš onako kako treba. Bile smo koncentrirane, sve je funkcioniralo i prisutna je u našim redovima bila odlična energija, nalik onoj koju smo imale u utakmici protiv Splita. Prilagodile smo se protivnicama te smo se poput njih bacale na svaku loptu i ta je borbenost na kraju i presudila. Domaće su se igračice držale do promjene strana, a onda smo mi od 8:6 otišle na 13:6 i s tom lijepom serijom riješile pitanje pobjednika.

Uhodavanje

Pobjedom izborenom u Osijeku, drugom ovosezonskom gostujućom nakon one upisane protiv splitskih Brda, igračice trenerice Tatjane Tonković preskočile su na ljestvici Rijeku. Upravo će domaćim ogledom protiv Riječanki zaključiti prvi dio sezone, a susjedski derbi igrat će se u subotu, s početkom u 19 sati.

- Naravno da bi bilo lijepo na zimsku stanku otići s pobjedom, trećom u nizu, ali bolje da previše ne najavljujemo kako smo uvjerene da ćemo sigurno stići do nje, da ne izazovemo kontra efekt, ostala je suzdržana Mrkić, koja igra svoju prvu superligašku sezonu. - Došla sam iz trećeg ranga hrvatske odbojke u prvi i normalno da mi je na početku bilo malo teže, jer je velika razlika u kvaliteti i trebalo se prilagoditi na sve što me je ovdje dočekalo. Bolje su protivnice, zahtjevnije su utakmice i bila sam u početku malo "stisnuta" dok se nisam uhodala. Trebalo je proći neko vrijeme, ali sve je to skupa bolje izgledalo iz treninga u trening i iz utakmice u utakmice, išlo mi je sve lakše i lakše te mogu reći da sam se dobro snašla, kako na poziciji dijagonale koju uglavnom igram, tako i sa svim zahtjevima koji su me dočekali u Superligi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of