FEŠTA U RAPCU

ZELENA NOĆ NK RUDARA Klub podijelio tradicionalne godišnje nagrade, dobio novog sponzora i NAJAVIO POHOD NA DRUGU LIGU

| Autor: Branko BIOČIĆ
Predsjednik NSŽI-ja Darko Raić Sudar je nagradu za najboljeg igrača prošle sezone uručio Robertu Dadiću / Remzo Zalihić, predsjednik NK Rudara

Predsjednik NSŽI-ja Darko Raić Sudar je nagradu za najboljeg igrača prošle sezone uručio Robertu Dadiću / Remzo Zalihić, predsjednik NK Rudara


Popularni rabački Sundance Beach Club ugostio je pedesetak uzvanika, na tradicionalnoj, ali ovoga puta "mini" Zelenoj noći labinskog nogometnog trećeligaša Rudara koji od ovoga ljeta nosi dodatak Trans Euro. Vrhunski ambijent i odlična organizacija, obilježili su još jednu manifestaciju na kojoj se Labinjani odužuju najzaslužnijim u protekloj i godinama unazad.

Počelo je predajom prigodnih poklona, uramljenih klupskih dresova bivšim nogometašima Sanjinu Vozili i Ervinu Čudiću, koji su se oprostili od zeleno-crnog dresa. Tradicionalnu nagradu za najboljeg nogometaša u prošloj godini iz ruku predsjednika Nogometnog saveza Istarske županije Darka Raić Sudara primio je Robert Dadić. Predsjednik NSŽI-ja je predao i priznanje za životno djelo u kategoriji "nogometaš", koje je ovaj put pripalo proslavljenom vrataru Dorijanu Liculu Mišu, koji je 18 godina čuvao labinsku mrežu.

Priznanje za životno djelo u kategoriji "vanjski suradnik" ove je godine dobio Branko Biočić, najdugovječniji živući novinar u Labinu. Priznanje za životno djelo u kategoriji "član uprave-trener" dobio je jedan od najuspješnijih predsjednika Rudara Jakov Bepi Modrušan koji se u ime svih laureata prisutnima obratio kratkim emotivnim govorom.

foto

Priznanje za životno djelo u kategoriji "nogometaš" pripalo je proslavljenom vrataru Dorijanu Liculu Mišu, koji je 18 godina čuvao labinsku mrežu

- Svakom je velika čast raditi u ovom klubu za koji sam uvijek tvrdio da je labinska institucija. Trudio sam se dati što više, a koliko god sam dao, Rudar je meni da puno više, rekao je Modrušan.

Na kraju je potpisan najavljeni memorandum o poslovnoj suradnji između kluba i labinskog konzorcija koji čine dugogodišnji sponzori, Rakos Iskopi, Derossi Metali i Trans Euro. Klub će tako u naredne četiri godine nastupati pod službenim imenom NK Rudar Trans Euro.

foto

Priznanje za životno djelo u kategoriji "vanjski suradnik" ove je godine dobio Branko Biočić, najdugovječniji živući novinar u Labinu

- Zadnjih desetak dana bili su najduži u mojoj sportskoj karijeri. Bio je to hod po rubu provalije, klub je doslovno visio o koncu. Ugovor je temelj i jamstvo financijske održivosti. No, ukoliko želimo dosegnuti zacrtane sportske ciljeve, trebat će još puno raditi s dosadašnjim, ali i novim sponzorima. Da nije potpisan ugovor, mislim da bi se seniorski pogon ugasio. Dojma sam da je upravo ta činjenica presudila što su se Dean Kos i Korado Derosi odlučili na ovaj korak za koji je trebalo veliko srce. Ne mislim na hrabrost, već srce kao personifikaciju iskazane emotivne pripadnosti i respekta prema lokalnoj zajednici .Posebno bih se zahvalio dožupanu Demetliki čiji su povratak u Labin i moralna podrška koju mi je davao u ovom turbulentnom periodu presudili da ostanem na čelu kluba, rekao je predsjednik kluba Remzo Zalihić.

Bilo kako bilo "kovari" će u ponedjeljak u 20.30, za kada su novi trener Zoran Škerjanc i njegov pomoćnik Mauricio Batelić zakazali prvu prozivku i trening, u optimističnom ozračju krenuti u natjecanje Treće HNL zapad, iz koje ove sezone najmanje dvije momčadi ostvariti plasman u novoformiranu Jedinstvenu Drugu HNL.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater