RAVNA GORA

ZAKLJUČEN GOLMANSKI KAMP "COTIĆ - STARČIĆ": Trotjedni ciklus kod istarskih trenera za 65 sretnika

Zanimanje za naš kamp počelo je podjednako vladati među mladim golmanima i medijima što je za nas dvostruko priznanje. Skoro nevjerojatno im zvuči činjenica da mi u par dana popunimo broj polaznika, a unatoč povećanju broja termina, ne uspijevamo udovoljiti svima, rekao je Aleksandar Starčić

| Autor: Mijat GAVRAN
BROJ POLAZNIKA POPUNJEN U PAR DANA - Polaznici kampa i treneri u Ravnoj Gori

BROJ POLAZNIKA POPUNJEN U PAR DANA - Polaznici kampa i treneri u Ravnoj Gori


Kroz trenažni proces ljetnog kampa za mlade vratare koji je održan u Ravnoj Gori prošlo je, ni manje ni više, nego 65 darovitih golmana različitog dobnog uzrasta. Tri tjedna su trajale vratarske "akrobacije" na mjesnom igralištu, iz Istre njih 34, a ostatak je bio s riječkog i zagrebačkog područja, te Zadra, Čakovca, Osijeka i Varaždina. Kao i svi prethodni imao je i ovaj kamp međunarodni karakter zbog činjenice da je nekolicina mladih golmana iz Slovenije boravila u kampu kako bi se obogatili novim saznanjima kod istarskih najboljih, dobro znanih nekadašnjih čuvara mreže Alekse Cotića i Aleksandra Starčića.

Idealni uvjeti

U nekoliko posljednjih godina kroz kampove koje su održavali u Dajli u zimskom razdoblju te Ravnoj Gori ljeti, zatim Postojni i Nedelišću tijekom godine, Cotić i Starčić svoje su bogato iskustvo prenosili na darovite golmane koji su željni učenja i napredovanja u toj ulozi. Koliko zanimanje je vladalo za ovu školu mladih vratara dovoljno potvrđuje samo jedan detalj. Poput u ranijim kampova i ovom je prilikom 30-tak darovitih golmana ostalo ispod "crte", odnosno u iščekivanju mjesta među sudionicima. Podsjetimo da je kamp u Ravnoj Gori počeo u jednom terminu, prošle godine s dva, a netom okončani ciklus međunarodnog golmanskog kampa "Cotić - Starčić" odrađen je kroz tri tjedna.

– Dvaput dnevno se radilo po skupinama, kao i obično. S mlađim dobnim uzrastima vježbali su Aco i Danijel, a ja sam vježbao sa starijima, od 13 godine naviše. Svi dečki su bili svrstani u grupe po pet golmana - prema godištima i njihovim golmanskim mogućnostima. Za sve što smo planirali imali smo idealne uvjete, od prekrasne prirode i ugođaja koji se mogu poželjeti u ovo doba godine. Iako to zvuči pomalo nevjerojatno, tijekom trotjednog trenažnog ciklusa održali smo 101 trening. Za Danijela je to bila lakoća, ali od Ace i mene je to iziskivalo maksimum, no nismo posustajali, jer smo se za to pripremali. Moram priznati da je uistinu bio gušt raditi s tim dečkima, završio je svoje kazivanje uz priznanje Aleksa Cotić.

PRIZNANJA STIŽU SA SVIH STRANA - Organizatori kampa Cotić - Starčić

PRIZNANJA STIŽU SA SVIH STRANA - Organizatori kampa Cotić - Starčić

Ova svojevrsna škola za mlade golmane stekla je i vrlu reputaciju kroz godine održavanja u Istri, Gorskom kotaru, Sloveniji i Međimurju, te su tako voditelji kampa i ovom prigodom bili pod medijskom paskom. Iako im je puno lakše odrađivati radne obveze na igralištu, trebalo je udovoljiti i znatiželjnim predstavnicima medija, među kojima je bilo i nekoliko TV kuća.

Medijsko praćenje

– Zanimanje za naš kamp počelo je podjednako vladati među mladim golmanima i medijima što je za nas dvostruko priznanje. Svi predstavnici mediji željeli su se uvjeriti zbog čega hrle daroviti vratari u ovaj kamp i kakav je to program rada koji ih privlači. Skoro nevjerojatno im zvuči činjenica da mi u par dana popunimo broj polaznika, a unatoč povećanju broja termina, ne uspijevamo udovoljiti svima. I ovom prilikom ostala je skupina za još jedan termin, ali uz najbolju volju nismo bili u mogućnosti udovoljiti im. Nastojat ćemo i to riješiti iduće godine, kazao je Aleksandar Starčić. - Prezadovoljni smo svime, jer kad vidimo da takvo raspoloženje dijele i polaznici kampa, zahvalni smo svima koji su nam pomogli ostvariti planirano. To se u prvom redu odnosno na nesebični angažman tehničkog osoblja. O zdravlju sviju nas brinula je dr. Vesna Janko Radovan, a sve ostalo o organizaciji i programu rada pod kontrolom su imale Romina i Tea Cotić. Neizmjerno smo zahvalni osoblju hotela Breza u Ravnoj Gori za istinsko domaćinstvo i gostoljubivost, tako da smo se osjećali kao doma. Ne samo mi, nego i svi dečki sudionici kampa.

Nakon ove priče o ravnogorskom ljetnom kampu slijede već tradicionalna izdanja kampa u Novigradu, odnosno Dajli, zatim Postojni i Međimurju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of