GOLMANSKI KAMP "COTIĆ - STARČIĆ"

PRIZNATI I PREPOZNATI: Profesionalizam i srce doveli do eksplozije interesa za dolazak u kampove

| Autor: Mijat GAVRAN
Polaznici kampa s trenerima i suradnicima (Snimio Mijat Gavran)

Polaznici kampa s trenerima i suradnicima (Snimio Mijat Gavran)


U četverogodišnjem razdoblju dvojac negda najboljih vratara Istre Aleksa Cotić i Aleksandar Starčić, te Danijel Starčić iz mlađe garde, nastavlja čarobnu priču o usavršavanju mladih golmana. Uz neizostavni trolist dama dr. Vesnu Janko Radovan te Rominu i Teu Cotić koje čine staff tradicionalne smotre, u svim segmentima djeluju kao - švicarska urica. Istinsko zadovoljstvo svih sudionika kampa osjeća se kuda god pogledali, na teren, isto tako i izvan njega. Trojka trenera je u svom elementu na travnjaku, radeći s četveročlanim grupama, dok u svom djelatnom segmentu spomenute dame brinu o dolasku mladaca, te njihovu trenutačnom raspoloženju i zdravstvenom stanju, odlasku doma i svemu što trebaju polaznici kampa dok se nalaze u svojoj radnoj oazi.

Impresivne brojke

Tijekom prvog ciklusa koji je završio u smiraj godine koja je iza nas, ovaj 14. po redu u Dajli iznova potvrđuje sve ono što je dobro znano o vratarskom kampu koji je po mnogočemu ponajbolji u Hrvatskoj.

– Evo nas ovdje gdje je sve i započelo, a kada su u pitanju ovi kampovi s kojim završavamo jednu i započinjemo drugu godinu, isti su u najvećem dijelu zastupljeni s domaćim, istarskim dečkima. Već od samih početaka većina je njih tu i gotovo da se razumijemo pogledom, bez suvišnih riječi, ali i po izrazu naših lica ti mladići osjećaju jesu li uspješno odradili ono što se tražilo od njih. Godi im svaka pohvala i veliki im je poticaj, a k tome i saznanje da mogu više i bolje od učinjenog na svakom prošlom treningu. Prisjećajući se početaka u ovo doba 2018., kad smo premijerno startali s 20 polaznika, tko je mogao ovako što predvidjeti, kao da se pita Aleksandar Starčić. - Mislim da nam se sve ovo događa jer smo krajnje profesionalno i svim srcem ušli u ovaj projekt, poučeni onime kroz što smo i sami prolazili. Inače, u naše vrijeme dok smo i sami branili, od nas se očekivalo da spašavamo moguće i nemoguće, iako se tad malo pažnje posvećivalo radu s golmanima. Baš zato smo se odlučili da uz bogato igračko iskustvo i stečenu stručnu naobrazbu mladima podarimo sve što znamo. Nama ne treba veće priznanje od ovog što proživljavamo kroz četiri prošle godine, od toliko zanimanja koje traje od prvog kampa koji budi interes diljem Hrvatske i susjednih zemalja. Uz impresivne brojke koje staff vesele u prilog kvaliteti i sadržajnosti našeg programa najbolje svjedočanstvo je da kampove, osim u Dajli, odražavamo u Gorskom kotaru, Međimurju, Postojni i Izoli. Iako je sve ovo dosta zahtjevno iz razloga što u svakom novom kampu želimo biti čim inovativniji i kod polaznika kampa zadovoljiti bogatu znatiželju, jer njih svaka novost iz golmanskog repertoara strašno raduje, stoga se još više posvećujemo ovoj priči.

Foto

To su dojmovi jednog od dionika ovog projekta, stoga više nema dvojbi da sve što rade on i drugi član stručnog stožera u vratarskom kampu je na visokoj profesionalnoj razini. Takvoj izobrazbi golmana svih dobnih uzrasta sustavno stižu priznanja struke. Prepoznaju to i brojni klubovi iz svakog zakutka Lijepe Naše koji svoje mlade čuvare mreže šalju u ovu golmansku akademiju. Podatak da je u samo tri-četiri dana lista sudionika kampa "bukirana" dovoljan je pokazatelj o interesu za sudjelovanje u nekom od kampova.

Osam kampova u godini

– Kako je vrijeme odmicalo, sazrijevali smo kroz sve te kampove i sad s novim elanom svi mi u ovoj priči uživamo dijeleći međusobno zadovoljstvo. Trudimo se biti što bolji i djelotvorniji u radu s dečkima. Nakon prvog kampa u Ravnoj Gori krenula je "lavina" interesa i nije nam bilo druge nego pojačati termine i tako udovoljiti većini. Stigli su nam u međuvremenu i pozivi iz Nedelišća i Postojne gdje smo ispunili očekivanja. No, u prošloj smo 2021. godini održali tri ravnogorska kampa u kojima su sudjelovala 65-ica golmana. Kad smo već kod protekle godine, slobodno se o istoj može reći da je unatoč situaciji s pandemijom bila rekordna. S kampom u Izoli, uoči ovih u Dajli smo zaokružili brojku od osam održanim kampova u godini, čime su nadmašeni svi naši planovi. To nam je nadahnuće za nove izazove, a prvi od njih bit će 15. po redu kamp za Uskrsne blagdane u Nedelišću, a u Ravnoj Gori proslavit ćemo lijepi jubilej, 20. izdanje kampa, sa skupinom od 80 vratara, kazao je sa zadovoljstvom Aleksa Cotić.

Foto

Prva dama kampa ili kako vratarska družina voli reći - kraljica među čuvarima mreže je Nika Radolović, mlada U-15 reprezentativka Hrvatske, uz koju je mnoštvo darovitih vratara koji u raznim ligaškim natjecanjima iskazuju svoj potencijal. Među inima su Paolo Blažina (Labin), Patrik Laganis (Koper), Dominik Jadreško koji brani za Istru 1961 u prvoligaškoj, pionirskoj konkurenciji, zatim David Tarčuki (Novigrad), Marko Bucaj (Buje) i drugi.

Sve što radi šesteročlana stručna, zdravstvena i organizacijska ekipa, bez sponzora znatno bi teže realizirali ovaj projekt. Zato su neizmjerno zahvalni Bonin tartufima iz Livada, pekarama Bricioli i TE-NI iz Umaga, marketima Univers i Vito Novigrad, mesnici Meliokomerc Umag, te Trgovačkom obrtu Dora Cerovlje.

U dva ciklusa 47 golmana

Od 50 prijavljenih, čak je 47 vratara odradilo kamp u Dajli, a trojica su zbog samoizolacije bila uskraćena za sudjelovanje. U prvoj grupi su vježbala 22 golmana: Noel Adamović, Raoul Bernich, Leo Brajković, Damir Daić, Matteo Fabac, Petar Guga, Dino Hodžić, David Komšić, Matija Lazarić, Michele Malinarić, Lucas Malič, Teo Milotić, Mateo Milković, Vito Olić, Patrik Pindrić, Filip Petković, Leon Pavelić, Borna Rupenović, Andrea Sloković, Ivan Sobotinčić, Davide Tomičić i Ervin Žižek.

Foto

Drugi ciklus su odradili: Nika Radolović, Paolo Blažina, Patrik Laganis, Marko Bucaj, Niko Bezmalinović, Dominik Jadreško, Raoul Bernich, Leon Čičak, Matteo Fabac, Rene Gombar, Teo Milotić, Petar Matijašić, Leon Merkaš, Noan Načinović, Davide Tomičić, Arijan Pujas, Petar Haluga, Jakov Ivinović, Matej Jadreško, David Jugovac, David Tarčuki, Šimun Milin, Marko Kamenčić, Ajdin Sprečo i Rayan Vižintin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini