ISTRA 1961

UVERTIRA DERBIJA DELLA UČKA Prelec: Današnji susjedski dvoboj potrajat će 120 minuta

| Autor: Ivica CEROVAC
UVIJEK MAKSIMALNO FOKUSIRAN - Ivan Prelec (N. LAZAREVIĆ)

Neće biti Rafe Paeza i Munivrane koji od povratka u normalan ritam rade sa strane, kao ni Bernobića koji je ušao u trening, ali danas ipak neće igrati. Predostrožnosti radi, bit će pošteđen i Duka, dok je Gonzalez normalno trenirao i sigurno će ići na put, a onda ćemo neposredno pred početak odlučiti hoćemo li ga koristiti, najavio je Ivan Prelec, trener istre 1961

Danas će nogometaši Istre 1961 odigrati drugu, ujedno i posljednju pripremnu utakmicu pred nastavak prvenstva, prekinutog početkom ožujka zbog pandemije izazvane koronavirusom. Kao i ona odigrana u srijedu protiv Gorice, i ova s Rijekom, koja će započeti u 19 sati, igrat će se na Rujevici. Razlika leži u činjenici što će danas "zeleno-žuti" istrčati na glavnom igralištu i što će umjesto uobičajenih 90 minuta, susjedski dvoboj potrajati 120 minuta, čime će obojica trenera dobiti priliku da isprobaju sve ono s čime raspolažu.

- S obzirom na ritam utakmica koji nas očekuje kad prvenstvo krene, rotacije će biti neminovne. Netko tko ne starta u prvom kolu, vjerojatno će igrati u drugom i obrnuto, koristit ćemo veći broj igrača i svi oni koji trenutačno imamo u kadru, trebat će biti spremni za natjecanje. Stoga će danas u Rijeci zaigrati svi koji su zdravi, otkrio nam je Ivan Prelec, trener Istre 1961. - Neće biti Rafe Paeza i Munivrane koji od povratka u normalan ritam rade sa strane, kao ni Bernobića koji je ušao u trening, ali danas ipak neće igrati. Predostrožnosti radi, bit će pošteđen i Duka, dok je Gonzalez normalno trenirao i sigurno će ići na put, a onda ćemo neposredno pred početak odlučiti hoćemo li ga koristiti. Bilo kako bilo, neće biti striktne podjele na prvu i drugu momčad, već ću igrače rasporediti slično kao protiv Gorice, jer mi je namjera sve od reda uigrati, naravno koliko je to moguće.

Prelec ne krije kako je u globalu zadovoljan onim što su njegovi puleni pokazali protiv Turopoljaca, a neke konkretne analize ostavit će za svlačionicu.

- Bila nam je to prva utakmica nakon dugo vremena i kao takva donijela je i dosta grešaka, koje se u nekim normalnim uvjetima ne bi događale. Nije nam namjera gurnuti ih pod tepih, već ćemo o njima razgovarati, analizirati ih te ih kroz rad nastojati ispraviti. No, isto tako treba reći i koje su stvari bile dobre, smatra Prelec. - I prvo i drugo poluvrijeme imali su svoje dobre i loše faze, koje su neminovne s obzirom na ovu pauzu koja je iza nas te su bile vidljive i kod naših protivnika. Prvo poluvrijeme je korektno odrađeno 20-25 minuta, a onda smo primili pogodak i nakon njega smo potpuno izgubili bilo kakvu kontrolu utakmice te nismo više izgledali kao tim. Uvodni dio drugog poluvremena bio je solidan, a završnih 20-25 minuta je izgledalo jako dobro. Pritisnuli smo Goricu i na kraju je jedino pitanje bilo hoćemo li u potpunosti uspjeti okrenuti utakmicu i pobijediti.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini