ISTRA 1961

Umjesto s Rijekom, igrači pulskog prvoligaša jučer na "Drosini" međusobno odmjerili snagu: Rafa Paez najprije "složio" Gržana, pa potom zabio za pobjedu

| Autor: Ivica CEROVAC
Rafa Paez (D. MEMEDOVIĆ)

Rafa Paez (D. MEMEDOVIĆ)


Međusobna utakmica: Plavi - Bijeli 1:0 (1:0). Gradski stadion "Aldo Drosina". Sudac: Silvestar Bezelj (Pula). Strijelac: 1:0 Paez (18'). Žuti karton: Paez (plavi).

PLAVI: Lučić, Hujber, Tomašević, Paez, Gonzalez, Blagojević, Lisica, Halilović, Lončar, Vojković, Guzina.

BIJELI: Juric, H. Kim, Galilea, Bosančić, Navarro, Gržan, Perera, Ivančić, G. Kim, Špoljarić, Fuentes.

Nogometaši Istre 1961 jučer su ipak odigrali utakmicu na "Drosini". Na žalost, nije to bio prvenstveni ogled protiv Rijeke koji je odgođen zbog prodora koronavirusa u redove kluba s Rujevice, već su "zeleno-žuti" međusobno odmjerili snage. Kao i prošle subote u Medulinu, igralo se triput po 20 minuta, no ovom je prilikom cijela priča dignuta na jedan malo ozbiljniji nivo, pa pravdu nije dijelio kondicijski trener pulskog prvoligaša Fedor Kulešević, već je zviždaljka povjerena Silvestru Bezelju.

Trener Fausto Budicin polovici svojih pulena podijelio je bijele markirke i na teren poslao dvije momčadi u različitim formacijama. "Plavi" su krenuli u 4-1-4-1, dok su "bijeli" na početku bili posloženi u 4-4-1-1. Isprobao je pritom Budicin i neke igrače u novim ulogama, pa je tako Hyunwoo Kim, po vokaciji stoper, zaigrao na poziciji desnog beka, dok je Rafael Navarro bio lijevi bek. U protivničkoj momčadi zajedno su na lijevoj strani ordinirali Sergio Gonzalez i Mario Lovre Vojković, a pritom je Španjolac čuvao leđa austrijskom Hrvatu. Po okončanju svake trećine napravile bi se određene rotacije unutar redova te bi poneki igrač prešao na suprotnu stranu, no okosnice momčadi cijelu su utakmicu ostale na okupu.

Popuštanja nije bilo ni kod jednih ni kod drugih, a da će biti tako već je na samom otvaranju zorno dao naslutiti Rafa Paez, kad je nimalo nježnim startom zaustavio jedan pokušaj bijega Šime Gržana. Uz žuti karton, koštalo ga je to i "jezikove juhe" od strane klupskog kolege, no Paez definitivno mora pripaziti da mu se nešto slično ne ponovi na "pravoj" utakmici, jer prekršaj kojeg je napravio bio je na rubu isključenja. Da mu se u tom trenutku zacrvenjelo pred očima, cijela bi ova priča možda otišla u jednom sasvim drugom smjeru, jer upravo je Paez u 18. minuti, nakon ubačaja Blagojevića iz kornera, još jednom potvrdio koliko visoko može skočiti i glavom zatresao mrežu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini