NEMA SIGURNIH

Umjesto generalke pred nastavak prvenstva, pulski prvoligaš odradio međusobni ogled MARTIN FRANIĆ: BORBA ZA DRESOVE PRISUTNA NA SVAKOM TRENINGU, SVATKO SE ŽELI POKAZATI TRENERU U NAJBOLJEM SVJETLU

| Autor: Ivica CEROVAC
Martin Franić (Milivoj MIJOŠEK)

Treniramo svaki dan zajedno i nema tu previše tajni, jer svatko od nas dobro zna što njegov suigrač može napraviti. Kad tome pridodamo da nema u našim redovima puno igrača koji su sigurni da će protiv Rijeke istrčati u početnoj postavi te da je, rekao je Martin Franić

Umjesto uobičajene "generalke" pred nastavak prvenstva, nogometaši Istre 1961 odigrali su na "Drosini" međusobni ogled u kojem su "crni" s 3:1 nadjačali "zelene". Mreže su mirovale do 75. minute kad je Matija Fintić doveo "zelene" u vodstvo koje su uspjeli sačuvati do 82. minute, da bi potom u narednih sedam minuta triput kapitulirali, a strijelci su bili Einar Galilea, Šime Gržan i Josip Maganjić.

- Utakmica je bila jednako zahtjevna kao da smo igrali protiv nekog drugog kluba, možda još i zahtjevnija jer se dobro poznajemo. Treniramo svaki dan zajedno i nema tu previše tajni, jer svatko od nas dobro zna što bilo koji njegov suigrač može napraviti. Kad tome pridodamo da nema u našim redovima puno igrača koji su sigurni da će protiv Rijeke istrčati u početnoj postavi te da je borba za dresove prisutna na svakom treningu, svatko se htio pokazati treneru u najboljem svjetlu, rekao je Martin Franić, koji je odradio 90 minuta na desnom boku "crnih".

Sličan scenarij mogli smo vidjeti i na oba dvoboja polufinala Hrvatskog kupa, gdje je u završnih 20-ak minuta postignuto čak šest pogodaka. Uzrok bi mogao ležati u nedovoljnoj fizičkoj spremi, jer je bilo vidljivo kako su igrači Slaven Belupa i Osijeka u nastavku susreta pali sa snagom.

- Osijek je više od pola sata imao čovjeka manje na terenu, što se osjetilo i to je po meni glavni razlog gubitka snage. Sigurno da će nakon tri mjeseca trebati proći neko vrijeme da se uhvati željeni natjecateljski ritam, ali vjerujem da će se to kroz jednu-dvije utakmice svima vratiti. Na ruku nam neće ići malo gušći raspored nego inače, jer nas na startu u 13 dana očekuju četiri utakmice, istaknuo je Franić, koji ne krije da jedva čeka da se prvenstvo nastavi.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum