MALI NOGOMET

Turnirom na Verudeli danas se obilježava 20 godina od odlaska prijatelja: EMOTIVNO ĆE SE ZAOKRUŽITI LIJEPA PRIČA U SPOMEN NA FRANKA RADOLOVIĆA

Nije ovo kraj sjećanja, njegov lik će uvijek biti prisutan s nama i u našim mislima. Ove godine organiziramo turnir s momčadima koje su bile tu u samim počecima i želja nam je tako i završiti. Mnoge generacije su zaigrale nogomet i uživale kroz tih 20 godina i zato sve koji su nekad igrali pozivam da danas dođu pogledati malo sporiji, ali ne i manje atraktivan nogomet, da se podružimo i još jednom sjetimo Franka, kažu organizatori, društvo prijatelja

| Autor: Ivica CEROVAC
DANAS ĆE SE ZAKLJUČITI LIJEPA PRIČA - Detalj s jednog od prijašnjih Memorijala Franko Radolović

DANAS ĆE SE ZAKLJUČITI LIJEPA PRIČA - Detalj s jednog od prijašnjih Memorijala Franko Radolović


"Puno je tu emocija. Prošlo je 20 godina od prvog turnira i došlo je vrijeme da privedemo kraju jedan događaj koji nas je, bez obzira što smo se svi raštrkali i promijenili živote, spajao, gdje smo se sjećali starih priča, izlazaka, raznoraznih dogodovština, a najviše Franka, prijatelja koji nas je nesretno i prerano napustio. Nije ovo kraj sjećanja, jer njegov lik će uvijek biti prisutan s nama i u našim mislima. Ove godine organiziramo turnir s momčadima koje su bile tu u samim počecima i želja nam je tako i završiti. Mnoge generacije su zaigrale nogomet i uživale kroz tih 20 godina i zato vas sve koji ste nekad igrali pozivam da danas dođete da pogledate malo sporiji, ali ne i manje atraktivan nogomet, da se podružimo i još jednom sjetimo Franka."

Dominantni trojac

Tako je društvo prijatelja Franka Radolovića najavilo turnir kojim će se danas na Verudeli zaokružiti lijepa priča, priča ispričana u spomen na dečka koji nas je tragično napustio 2002. godine. Iduće godine njemu u čast zaživio je Memorijal, čija su se prva tri izdanja simbolično održala u Štokovcima, gdje su on i njegovi prijatelji u ljeto 2002. godine nastupili na lokalnom turniru. Preseljenje u Pulu uslijedilo je 2006. godine i prvo slavlje na novoj destinaciji upisali su DLD Motori, naredne godine do kraja je otišao Art Metal, a onda su na vrh "isplivale" tri haklerske družine.

Santos je slavio pet puta, Toledo je pobjednički pehar podigao u četiri navrata, a Spartansi su bili najbolji tri godine u nizu, od 2104. do 2016. U ljeto 2020. godine trijumfirali su Verudeži, a nakon što se lani održavanju Memorijala ispriječio koronavirus, ove će se godine priča zaključiti pozivnim veteranskim turnirom na kojem će pravo nastupa imati igrači stariji od 38 godina. Okupit će se osam momčadi koje će biti podijeljene u dvije grupe unutar kojih će igrati svaka sa svakom. Grupu A činit će Kraljeva Sutjeska, Tubus, Zauder Film i Stella Šijana, a grupu B Stari Grad, Češka, Franko Radolović i AS Doblanović.

Početak u 17 sati

Memorijal će u 17 sati otvoriti ogled između Kraljeve Sutjeske i Stella Šijane, utakmice će trajati 2x10 minuta, a po dvije najuspješnije momčadi izborit će plasman u polufinale. Pobjednici polufinala odmjerit će snagu u finalu koje će započeti u 23 sata, a prije njega će se izvođenjem penala dobiti osvajač trećeg mjesta. Najuspješnije momčadi dobit će pehare i medalje, nagrađeni će biti najbolji igrač, strijelac i golman turnira, a neće izostati niti zahvalnice za dugogodišnje sudjelovanje na Memorijalu.

Raspored: Kraljeva Sutjeska - Stella Šijana (17), Tubus - Zauder Film (17.25), Stari Grad - AS Doblanović (17.50), Češka - Franko Radolović (18.15), Stella Šijana - Zauder Film (18.40), Kraljeva Sutjeska - Tubus (19.05), Franko Radolović - AS Doblanović (19.30), Stari Grad - Češka (19.55), Tubus - Stella Šijana (20.20), Zauder Film - Kraljeva Sutjeska (20.45), Češka - As Doblanović (21.10), Franko Radolović - Stari Grad (21.35); polufinale: A1 - B2 (22), B1 - A2 (22.25); finale (23).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini