ISTRA 1961

TEŠKO JE OČEKIVATI NOVE DOLASKE NA DROSINU. Jornet: Sretni smo s mladim igračima koje imamo

| Autor: Ivica CEROVAC
NOVA LICA U PULSKOM PRVOLIGAŠU - Andres Jornet i Lucas Moura Martins (nkistra.com)

NOVA LICA U PULSKOM PRVOLIGAŠU - Andres Jornet i Lucas Moura Martins (nkistra.com)


Za razliku od ljeta koje je vrvjelo dolascima novih igrača na "Drosinu" te bi se svako malo nekome zaželjela dobrodošlica na klupskoj stranici, a nedugo zatim isti bi bio i službeno predstavljen javnosti, zima je na tom planu donijela poprilično zatišje. Tek dva nova lica koja su po prvi put od dolaska u zeleno-žute redove jučer trebalo nešto prozboriti o sebi, ali taj je plan pao u vodu krivnjom koronavirusa. Naime, na prošlotjednom testiranju pozitivan je, uz Gonzala Collaa, bio i Ganac Gideon Acquah te je umjesto na presici završio u samoizolaciji, pa je Andres Jornet umjesto dva uvoda trebao iznijeti samo jedan, onaj vezan uz Lucasa Mouru Martinsa. Da li je s ovom dvojicom okončan zimski prijelazni rok za Istru 1961, to nam šef sportske direkcije nije mogao potvrditi.

- Pokušamo dovesti još neke igrače, naravno onog profila za koji smatramo da nam je potreban, ali ne možemo sa sigurnošću reći da ćemo u tome i uspjeti jer je zimski prijelazni rok kratak i usto je manje zanimljivih nogometaša u ponudi. Bilo kako bilo, zadovoljni smo s kadrom koji u ovom trenutku imamo na raspolaganju i smatramo da je naš roster dovoljno dobar za ono što nas očekuje na proljeće. Naravno, svjesni smo da je u vremenu u kojem živimo tako nešto teško sa sigurnošću tvrditi, ali ne nalazimo se samo mi u takvoj situaciji, nego i ostali prvoligaši. Imamo dobre dečke u omladinskoj školi koji, ako bude bilo potrebno, uvijek mogu zaigrati. Ne želimo ubrzavati njihov razvojni proces, ali dobro je znati da su oni spremni uskočiti, rekao je Andres Jornet. - U stalnom sam kontaktu s trenerom Garcijom i nastojim mu pružiti sve što je u mojoj moći da pomognem u realiziranju njegovih ideja. Smatram da trener i članovi njegovog stručnog stožera rade odličan posao, pogotovo stoga što na raspolaganju imaju jako mladu momčad, jednu od najmlađih u ligi. Svi smo svjesni da ona treba vremena da naraste do trenutka kad će ostvarivati bolje rezultate, ali sretni smo s mladim igračima koje imamo na raspolaganju i načinom kako se oni razvijaju.

Nitko Baskima neće prigovoriti što forsiraju mlade snage iz domaćeg inkubatora, ali činjenica da od njihovog preuzimanja kluba on tavori na devetoj poziciji nešto je što i one najzagriženije navijače odbija od dolaska na "Drosinu".

- Ja sam na ovoj poziciji tek tri mjeseca i svjestan sam da situacija koju sam zatekao nije idealna, ali vjerujem da će u budućnosti ona biti bolja i da će navijači biti zadovoljni onim što vide na terenu, kao i načinom kako se radi u klubu, optimističan je Jornet, usprkos činjenici da je iz ionako "mršavog" kadra ove zime bilo više odlazaka nego dolazaka, a ta brojka još nije zaključena. - Postoje neki igrači koji sigurno nisu zadovoljni trenutačnom situacijom i minutažom koju dobivaju. Sa svima njima smo razgovarali jer želimo biti pošteni prema svakom te mu otvoreno reći svoje ideje i planove, a sad nam ostaje da vidimo kako će se to dalje razvijati, odnosno hoće li možda još netko odlučiti promijeniti sredinu.

Kako stvari stoje, pojačanja će "zeleno-žuti" morati tražiti iz svojih redova, odnosno povratkom igrača koji su duže vrijeme izbivali iz momčadi. Na prijateljskim utakmicama teren su nakon dugog vremena opet osjetili Ivančić i Majkić, no lista izostanaka još nije zaključena.

- Blagojević je nakon problema s ozljedom početkom priprema preležao koronu te stoga nije odigrao niti jednu utakmicu na "Arena Cupu", ali on se priključio suigračima i normalno trenira. To je jako važno za nas, jer imamo jako mladu momčad i trebaju nam igrači s iskustvom koji će je povući kad bude najpotrebnije, a Blagojević je kapetan i njen vođa na terenu, istaknuo je Jornet. - I Navarro se vraća nakon ozljede te mu još malo nedostaje da bude sto posto spreman. Nekad trenira s ostatkom momčadi, nekad odradi individualni trening, ali očekujemo da će se na Navarra uskoro moći računati. Što se tiče Matića, njega će se duže morati čekati jer je još uvijek u fazi rehabilitacije, no nadamo mu se čim prije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini