ISTRA 1961

SLABA POSJETA Na utakmice pulskog prvoligaša dolazi sve manje domaćih navijača. Bojkotiraju li Demoni klub ili im je skupo testiranje

| Autor: Goran ROJNIĆ
Prazne tribine Alda Drosine Snimio Danilo Memedović

Prazne tribine Alda Drosine Snimio Danilo Memedović


Koji je razlog slabe posjete utakmicama Istre 1961? Odgovor je lagan, u isto vrijeme kompleksan. Loši rezultati i konstantna borba za ostanak, uz povećanje cijene ulaznica već za Hajduk, pa za subotnji susret s Rijekom, doveli su do toga da je službena brojka gledatelja bila nešto manja od 800. Opet, kad se pogleda da Slaven Belupo imao 200-tinjak gledatelja na utakmici, Hrvatski dragovoljac stotinjak, a Lokomotiva niti toliko, da Rijeku koja se bori za naslov na Rujevici gleda tri tisuće gledatelja, a Maksimir zjapi prazan s 1.500 gledatelja, dok Osijek puni Gradski vrt samo za derbije, onda je jasno da je situacija nakon početka pandemije itekako izmijenjena. Naravno da su Poljud i Hajduk izuzetak, ali ionako "nitko kao Hajduk iz Splita". To je ipak "religija" Dalmacije. Tamo se hrli na testiranje samo da bi se moglo na Poljud.

Činjenica je da se nakon početka pandemije sve promijenilo u nogometu u Hrvatskoj. Osim stanja u Prvoj HNL. U ovakvoj Prvoj HNL nema neizvjesnosti, uvijek se isti klubovi bore za vrh ljestvice i izlazak u Europu, iznimke su rijetke i sve je manje "iznenađenja".Uspoređivati s vremenima kada je u Puli na utakmicama Druge lige bilo tri-četiri-pet tisuća navijača, ili na utakmicama protiv Hajduka, Dinama i Rijeke, uz "plakanje" istu večer Gibonnija u Areni, pet-šest tisuća, prošla su. Uostalom, nerijetko se, "u interesu pulskog nogometa" i pretjerivalo s brojem gledatelja, a nije bilo brojača. A i manje je Puljana u gradu, bez obzira što su brojke nakon doseljavanja iste.

Naravno, sve bi se možda promijenilo da se Istra 1961 bori za mjesta na ljestvici koja vode u Europu. Prvi put u pulskoj nogometnoj povijesti financije nisu problem. Do prije dolaska baskijske grupacije to je bila znanstvena fantastika. I to je pohvalno, i to se definitivno cijeni. Međutim, pulski navijači i simpatizeri umorili su se od konstantne borbe za ostanak, to gledaju već godinama i žele konačno nešto više. To je definitivno razlog slabije posjete, mnogi su "digli ruke" iako i dalje navijaju za svoj klub. Kada na to stigne nepotrebno povećanje cijene ulaznice, onda se samo potvrdi nedolazak na tribine.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of