SUSJEDSKI DERBI

Riječanin u pulskim redovima najviše žali što će se nedjeljni "derbi della Učka" igrati pred praznim tribinama IVAN MOČINIĆ: DERBIJI SU SE UVIJEK IGRALI NA NOŽ, PA NITI OVAJ NEĆE BITI DRUGAČIJI

| Autor: Ivica CEROVAC
Jedini derbi u pulskom dresu - Ivan Močinić tijekom prošlogodišnjeg ogleda s Rijekom (Danilo MEMEDOVIĆ)

Jedini derbi u pulskom dresu - Ivan Močinić tijekom prošlogodišnjeg ogleda s Rijekom (Danilo MEMEDOVIĆ)


Došlo bi puno navijača jedne i druge momčadi, napravila bi se lijepa atmosfera te bi u takvom ugođaju bio veći gušt igrati, nego pred praznim tribinama. Samim tim bile bi i tenzije veće, ali ove utakmice uvijek su se igrale na nož, pa mislim da niti ova neće biti drugačija, bez obzira na izostanak navijača, rekao je Ivan Močinić

Ivan Močinić je prvi susjedski derbi između Istre 1961 i Rijeke odigrao 11. travnja 2012. godine i do danas ih je, računamo li i dva polufinalna ogleda Hrvatskog kupa u proljeće 2014. godine, prikupio 14. Njih 13 odradio je u riječkom dresu, dok mu je onaj jedini u kojem je branio boje pulskog prvoligaša, bio ujedno i debi za "zeleno-žute". Gledano s rezultatske strane, taj 22. rujna prošle godine neće mu ostati u lijepom sjećanju, jer kad je u 74. minuti istrčao na travnjak "Drosine", rezultat je već bio 0:2, a nedugo zatim Murić je trećim pogotkom zaključio susret.

Istra 1961 nikad u svoj povijesti nije slavila u Rijeci, ali zato se na domaćem terenu može pohvaliti s četiri prvenstvene pobjede i šest remija. No, u četiri posljednja sraza na "Drosini", "zeleno-žuti" su upisali četiri poraza, a posebno bole ona dva iz 2019. godine, u kojima je ukupna gol-razlika 0:10.

- Podatak je to koji nam ne ide u korist i sigurno ćemo napraviti sve što je u našoj moći da prekinemo taj negativni niz. Dok sam igrao za Rijeku nismo voljeli dolaziti na "Drosinu", jer smo znali da nas čeka teška utakmica u kojoj će jedan gol odlučiti. Nikad nije bilo lagano, gubili su se u Puli bodovi ili bi se do njih dolazilo u zadnjim minutama i nadam se da nas takva neizvjesna utakmica očekuje i u nedjelju, zaželio je Močinić. - Poštujemo i cijenimo svakog protivnika, ali znamo u kakvoj se situaciji nalazimo i koliko nam je svaki bod bitan te nikom nećemo dopustiti da nam ih lako otrgne, pogotovo ne na našem terenu, kaže Močinić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter