ISTRA 1961

Pulski prvoligaš u ranoj fazi sezone došao "do zida": TRI GOSTUJUĆA ISPITA ODREĐUJU SEZONU

| Autor: Roberto CAR
UVJERIO SE U KRIVI PUT - Sergio Fernandez na tribini Drosine (Foto: nkistra1961.com)

UVJERIO SE U KRIVI PUT - Sergio Fernandez na tribini Drosine (Foto: nkistra1961.com)


Trebalo je ove sezone biti drugačije. Barem su takva bila obećanja uoči prijelaznog roka. Sportski direktori pulskog prvoligaša Mikel Gonzalez i Dario Dabac uporno su ponavljali da se neće ponoviti prošla sezona, odnosno prošle sezone. Da se Istra 1961 ove sezone više neće grčevito boriti za ostanak. "Bit će ovo sezona stabilizacije", tvrdili su.

I na startu prijelaznog roka zagolicali maštu već dobrano razočaranih navijača, potpisivanjem nekolicine igrača koji su trebali garantirati mirnije prvoligaško putovanje. Potom se najavljivao i povratak Japanca Taichija Hare, kao šlaga na tortu. Nažalost, početna je euforija brzo nestala. Raspršila se na hridi zbilje. Jedno pojačanje nije stiglo (Solomun), neki su debelo kasnili u dolasku (Serderov, Obanor), a Hara je otišao put Belgije.

Trener Gonzalo Garcia novi je, moderniji, način igre uvježbavao s polovičnim sastavom i tako ušao u sezonu. Potom je konačno stigao Serderov i talent iz Mauritanije (Mahmoud), a onda su na brzinu dovedena još tri veznjaka (Desio, Burton i Caceres), koji tek trebaju pokazati svoju kvalitetu. Uglavnom, i ovaj je prijelazni rok bio na razini prošlih, odnosno svih ostalih otkako je Grupacija Baskonia-Alaves postala većinskim vlasnikom pulskog kluba.

To se, jasno, odražava i na ljestvici. "Zeleno-žuti" su opet u donjem domu, trenutno osmi s bodom, odnosno dva, više od klubova kod kojih će gostovati u iduća dva kola, Slaven Belupa i Hrvatskog dragovoljca. No, puno više od pukog bodovnog učinka zabrinjavaju zadnja izdanja pulske momčadi.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater