ISTRA 1961

PULJANIMA PRIJETI NOVA ODGODA "Zeleno-žuti" igraju međusobno i čekaju razvoj situacije u Gradskom vrtu

| Autor: Ivica CEROVAC
Igrači Istre 1961 čekaju priliku za novo slavlje (Dejan ŠTIFANIĆ)

Igrači Istre 1961 čekaju priliku za novo slavlje (Dejan ŠTIFANIĆ)


Koronavirus i dalje diktira raspored Prve HNL. Peto prvenstveno kolo u nizu neće biti odrađeno u potpunosti, a susret kojeg nećemo gledati ovog vikenda onaj je između Istre 1961 i Rijeke. Razlog leži u sedmorici zaraženih riječkih igrača, zbog čega je klub s Rujevice zatražio i dobio odgodu susjedskog derbija. Ni krivi ni dužni, Puljani su se morali pomiriti s činjenicom da će im se stanka u prvenstvu uvjetovana reprezentativnim obvezama produljiti zbog nekih drugih razloga te se vratiti treninzima. Utakmice će pričekati neke bolje dane, a kako je u situaciji kad trećeligaška natjecanja i dalje traju teško pronaći adekvatnog protivnika da popuni novonastalu prazninu, "zeleno-žuti" će i ove subote biti primorani odigrati između sebe.

- Normalno da bi mi voljeli da se utakmice igraju po unaprijed određenom rasporedu te nema smisla niti govoriti o tome da li nam zbog zgusnutog ritma ova odgoda odgovara ili ne, ali u cijeloj toj priči nas se najmanje pita. Bez obzira koliko treninzi bili raznovrsni, kad nema utakmica sve to skupa postane monotono i teško je igrače držati motiviranima. Zbog stanke u prvenstvu dva tjedna nismo igrali, a sad je stigla i ova odgoda te nam definitivno slijedi preveliki razmak između dvije utakmice, nije dvojio Fausto Budicin, trener Istre 1961.

Ako se ostvare najcrnje prognoze, taj bi razmak mogao postati još veći, jer "zeleno-žutima" u srijedu slijedi drugi pokušaj da odigraju domaću utakmicu s Osijekom. Ona se prvotno trebala igrati 24. listopada, ali je odgođena zbog prodora koronavirusa u osječku svlačionicu. Na žalost, povijest se ponovila i jučer su iz Gradskog vrta priopćili da su petorica njihovih igrača bili pozitivni na testiranju, ali da će se usprkos tome subotnji derbi s Dinamom ipak odigrati. Međutim, ostaje pitanje što će biti poslije, odnosno ako se poveća broj zaraženih u njihovim redovima hoće li Osječani 25. studenog gostovati na "Drosini", ili će se za tu utakmicu tražiti treća sreća.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater