ISTRA 1961

Puljani dobili trećeg protivnika za jedinu domaću pripremnu utakmicu. Danas u 18.30 protiv Opatije

Poput Slovenaca (Krško) i Englezi su u "pet do podne" poslali poruku da od njihovog dolaska neće biti ništa, opravdavši se brojnim ozljedama. Uslijedila je brza reakcija i pronađen je novi protivnik u vidu trećeligaša Opatije

| Autor: Ivica CEROVAC
NAKON KOPRA SLIJEDI OPATIJA - Robert Mišković (foto: nkistra.com)

NAKON KOPRA SLIJEDI OPATIJA - Robert Mišković (foto: nkistra.com)


 Ako će u prvenstvu koje otvaraju na "Drosini" 17. srpnja protiv Hajduka biti uspješni kao što im ide od ruke dogovaranje prijateljskih utakmica tijekom ljetnih priprema, nogometašima Istre 1961 definitivno se ne piše dobro. Trener Gonzalo Garcia i članovi njegovog stručnog stožera složili su program rada u kojeg su ukalkulirali tri prijateljska ogleda i u prvome, odrađenom 25. lipnja u Kopru, istoimeni slovenski viceprvak i osvajač domaćeg Kupa svladao je "zeleno-žute" rezultatom 2:0.

Tjedan dana kasnije, 2. srpnja, Puljani su protiv Krškog trebali odigrati jedinu domaću utakmicu tijekom ovih priprema, ali dva dana pred njen početak javili su se iz redova slovenskog drugoligaša te poručili da zbog zdravstvenih problema koji su desetkovali njihove redove nisu u mogućnosti doputovati u Pulu. Na "Drosini" su brzo reagirali i pronašli atraktivnu zamjenu u Rotherham Unitedu, puno zahtjevnijem protivniku.

Promijenjen je i termin te se utakmica protiv momčadi koja će ove sezone nastupati u Championshipu, drugom razredu engleskog nogometa, trebala igrati danas, s početkom u 18.30 sati, ali poput Slovenaca, i Englezi su u "pet do podne" poslali poruku da od njihovog dolaska neće biti ništa, opravdavši se brojnim ozljedama.

Uslijedila je još jedna brza reakcija i pronađen je novi protivnik u vidu trećeligaša Opatije. Vrijeme i mjesto doigravanja ostalo je nepromijenjeno, a hoće li treća biti sreća za pulskog prvoligaša, saznat ćemo danas.

Iste momčadi odmjerile su snagu prije godinu dana na Kantridi i taj je prijateljski ogled okončan s ništa naprama ništa, a jedino vrijedno spomena s te utakmice dogodilo se prije njenog početka, kad se od aktivnog igranja, s nepune 44 godine, oprostio Vanja Iveša. Na Opatijcima se vidjelo da su tek krenuli s pripremama i odigrali su u skladu sa svojim mogućnostima, dok su Puljani pružili predstavu nalik onoj prikazanoj prije desetak dana u Kopru, sporu i bezidejnu. U reprezentativnoj stanci, početkom rujna, Opatijci su gostovali na "Drosini" i pobijedili 1:0 golom Bjelanovića.

U međuvremenu je Opatija skliznula iz drugog u treći hrvatski razred te bi danas razlika u igračkoj kvaliteti trebala biti još jače izražena u korist "zeleno-žutih" a hoće li oni tu činjenicu uspjeti kapitalizirati na terenu, ostaje nam da vidimo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater