PRVA ŽNL

Nogometaši Velog Vrha upisali su sve četiri pobjede na proljeće.DARKO BUSER: Nisam ja nikakav Harry Potter, sve je to zasluga igrača

Dean Manojlovski  (Dejan ŠTIFANIĆ)

Dean Manojlovski (Dejan ŠTIFANIĆ)


Nogometaši Velog Vrha jedina su stopostotna momčad u Prvoj ŽNL na proljeće. U četiri utakmice ostvarili su isto toliko pobjeda, uz impresivnu gol razliku 12:0. Primaknuli su se vodećim momčadima, sada ih od prvog mjesta dijeli osam bodova, a u onoj jedinoj zaostaloj utakmici ugostit će upravo vodeći Vrsar, što je i prilika da zaostatak smanje na samo pet bodova. "Narančasti" s Tivolija djeluju zbilja impresivno. Novi je trener donio novine koje igrači brzo usvajaju i primjenjuju na terenu. s čime je i sam trener iznenađen.

- Mogu reći da sam ugodno iznenađen rezultatima koje smo ostvarili u prva četiri kola. Došao sam u klub kojeg je napustilo nekoliko prvotimaca, brojčano nas nema puno, imamo dosta ozlijeđenih, ali se stvorila prava klapa. Uz malo razgovora, njihovu prilagodbu na moj rad i moju prilagodbu na njihov način rada, stvorili smo sinergiju koja je dovela do ovog što sada imamo. Nisam ja nikakav Harry Potter, sve je to njihova zasluga, a kako jedan dobar rezultat podiže samopouzdanje, sada sve izgleda i više nego dobro, pojasnio je odlične rezultate Velog Vrha njihov trener Darko Buser.

Jedni su od rijetkih koji imaju tri strana igrača u kadru, a smiju igrati samo dva.

- Već sam ranije napomenuo kako nas ima malo u kadru, a ta činjenica nas još više sputava. Balansiramo između njih, ali ipak moram napomenuti da nam je Kunić "mađioničar" u vezi i njega se ne dira. On ima prednost igranja, dok su dvojica američkih nogometaša nivo ispod njega pa kako osjetim i zavisno o protivniku, biram tko će od njih nastupati.

Unatoč stopostotnom učinku, osjeća da u igračima ima još rezerve.

- Posve sam siguran da moji igrači svaku utakmicu daju sve od sebe, ali kroz treninge vidim da mogu dati još i više. Pa Bošnjak je po meni tek na dvadesetak posto svog kapaciteta, slabije je odradio predsezonu i to se osjeti. Mladi Maras također može napredovati još više, ma općenito većina njih ima mogućnost napretka, bez obzira što oni misle da sve znaju i da daju sve od sebe. Sve ovisi o njihovom entuzijazmu i ljubavi prema nogometu, a kako smatram da su u kadru sve karakterni dečki koji vole to što rade, sigurno je da ćemo napredovati u svakom pogledu.

Napredak sve do četvrtog nogometnog ranga.

- Pa mislim da možda još nismo spremni za to, zaostajemo za vodećim Vrsarom i bez obzira što s njima igramo još dva puta, to je velika prednost. No to nas neće deprimirati da igramo svaku utakmicu na pobjedu i da pokažemo da želimo pobijediti. Bili prvi ili ne, želim na igrače prenijeti taj neki entuzijazam pa onda da sljedeće sezone napadnemo prvo mjesto. Siguran sam da ako se otvori mogućnost napretka i ove godine, da možemo odgovoriti na taj izazov i prihvatiti se toga, no sve je u rukama uprave kluba. Oni znaju da ja želim raditi samo ako klub ima ambicija napredovati i mislim da smo se tu i pronašli i kako oni dijele isto mišljenje. Sve to moglo bi dovesti do jedne pozitivne priče, najavio je Buser.

Osim Vrsara postoji još klubova koji bi mogli omesti ambicije kluba s Velog Vrha.

- Nešto malo sam radio u Istri i u Medulinu 1921 kada su bili dio Prve ŽNL tako da mogu reći da znam mentalitet, kulturu i snagu pojedinih klubova. Znam da osim Vrsara tu ima još klubova koji možda nemaju ambicija napredovanja, ali svakako žele biti prvi jer je to sportski način razmišljanja. Ni u kojem slučaju ne smijemo zanemariti snagu Smoljanci Slobode, Banjola, Funtane, Žminja... svi će se oni boriti da budu što više na ljestvici. Upravo zbog toga ne želim da se cijelo prvenstvo svede na utakmice protiv Vrsara. Prije toga mi moramo odraditi dva susreta, od kojih je prvi protiv Valbandona i sada smo usmjereni samo na to. Bez obziran na njihov težak poraz u posljednjem kolu, ne smatram da će nam biti lako ukoliko mislimo da će se oni sami pobijediti.

Riječ dvije i o pomoćnom treneru, što je rijetkost u Prvoj ŽNL.

- David Stanojević Šiljo je jedna pozitivna osoba i dobri duh kojeg igrači vole, koji zna sve klubove i protivničke igrače i od velike mi je pomoći. Koristim ga maksimalno da rasteretim sebe od nekih sitnica kako bi bio koncentriran na bitnije stvari, a on je kao stvoren za to. Zadovoljan sam načinom na koji sve to funkcionira, a sve se to vidi i kroz rezultat koji trenutno postižemo, zadovoljno je istaknuo 49-godišnji trener Velog Vrha Darko Buser.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum