ŽUPANIJSKI NOGOMET

Nenad Peršić je novi predsjednik kluba iz Nedešćine. Jedinstvo Omladinac odustao i od Treće ŽNL

Nećemo igrati ni Treću ŽNL jer nemamo seniore, nemamo ni pionire pa počinjemo od nule. Ostali smo samo na veteranima koji će igrati svoje prvenstvo. Uskoro otvaramo školu nogometa koju će voditi Edi Golja, a ja ću mu pomagati, rekao je predsjednik Peršić

| Autor: Branko BIOČIĆ
Žuti ostali bez seniora (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Žuti ostali bez seniora (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Nogometni klub Jedinstvo Omladinac iz Nedešćine, dosadašnji član Prve ŽNL nakon turbulentnih dana u kojima je ostao bez uprave i seniorske momčadi, održao je izvanrednu godišnju skupštinu na kojoj je izabrana nova deveteročlana uprava kluba na čelu s novim predsjednikom Nenadom Peršićem. Peršić (49. g.) bivši je nogometaš Jedinstva Omladinac i labinskog Rudara koji je po završetku igračke karijere kao trener vodio Jedinstvo Omladinac u Trećoj i Četvrtoj HNL te radio i u omladinskom pogonu kluba. O motivima preuzimanja čelne funkcije kluba u ovim teškim trenucima kaže:

- Vidio sam da se nitko ne želi prihvatiti te funkcije, a klubu je prijetilo gašenje, što bi bila velika šteta za općinu Sveta Nedjelja. Žalosno bi bilo da se djeca u našoj općini nemaju gdje baviti sportom i nogometom. Ja sam se odlučio prihvatiti funkcije predsjednika jer da nismo izabrali novo vodstvo, klub bi se u roku od mjesec dana ugasio, otišao bi u likvidaciju, govori Peršić.

Potom se okrenuo očekivanjima i prvim potezima.

jkd

KREĆE OD NULE - Predsjednik kluba Nenad Peršić

- Krećemo ispočetka, od nule jer u klubu nema ničega, takvo smo stanje zatekli. Najvažnije je da nismo dozvolili gašenje kluba i da smo izabrali novu upravu i u tom smislu cilj je ostvaren. Nažalost svi su igrači otišli pa seniorska momčad, koju nismo uspjeli okupiti, neće igrati ni Treću ŽNL. Nemamo ni pionirsku momčad jer nemamo dovoljan broj djece, a nismo htjeli ući u prvenstvo s 12-13 pionira.

Bilo bi to mučenje za njih, roditelje i klub pa smo im dozvolili da idu u druge klubove kako bi nastavili igrati nogomet i jednoga se dana eventualno vratili. Ostali smo samo na veteranima koji će igrati svoje prvenstvo. Nadam se i dobroj suradnji s općinom. Uskoro otvaramo školu nogometa koju će voditi Edi Golja, a ja ću mu pomagati. Krećemo s igraonicom. Iduće sezone krenut ćemo u natjecanje ponovno sa seniorima i možda sa selekcijom U-9, ako bude dovoljno djece.

Sada je najvažnije stvoriti dobre i zdrave temelje da klub ponovno profunkcionira i da škola nogometa ponovno dođe na onu razinu od ranije kada je stvarala kvalitetne nogometaše, rekao je Peršić koji smatra da je bilo više vremena da bi se mogla stvoriti seniorska momčad i za ovu sezonu.

Općina Sveta Nedelja nekada je imala dva kluba, Omladinac iz Svetog Martina i Jedinstvo iz Nedešćine, ali su se spojili u jedan s tim da je onaj u Svetom Martinu ugašen. Bila bi prava šteta da se to sada dogodi i u Nedešćini s jedinim klubom jer je ovaj kraj uvijek davao kvalitetne igrače od kojih su oni najbolji igrali i u labinskom Rudaru pa i izvan Labinštine. Kako je zaključio Peršić, cilj je ostvaren, klub je spašen od gašenja, a sada treba zasukati rukave i krenuti od nule.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini