ČETVRTA LIGA

Na Velom Vrhu izašli iz okvira županijskih liga: PRVI KORAK KA NEČEM BOLJEM NA TIVOLIJU

Mislim da je ovo bila velika prilika za klub i da smo je morali iskoristiti. Ovo je prvi put da će Veli Vrh službeno igrati izvan Istre i neka to bude na ponos svih nas koji smo na bilo koji način vezani uz klub, reći će predsjednik Velog Vrha Pero Plavšić

| Autor: Boris VIDULIN
NARANČASTI ČETVRTOLIGAŠI - Veli Vrh je iskoračio iz županijskih liga (Snimio Danilo Memedović)

NARANČASTI ČETVRTOLIGAŠI - Veli Vrh je iskoračio iz županijskih liga (Snimio Danilo Memedović)


Četvrta liga NS Rijeka od sljedeće sezone će, umjesto dva istarska predstavnika Medulin 1921 i Mladost Fažana, imati njih četiri. Rovinj se spustio rang niže iz Treće HNL zapad, dok je Veli Vrh iskoristio priliku za promociju u viši rang. U 47 godina dugoj tradiciji Velog Vrha ovo je prvi put da je seniorski pogon izašao iz okvira županijskog nogometa i prihvatio izazov igranja protiv klubova iz drugih županija. Sam dolazak Pere Plavšića na čelno mjesto nogometaša s Tivolija dao je naslutiti da će se nešto dogoditi. Naime, on je ambiciozna osoba u svakom pogledu pa je bilo za očekivati da ne želi da njegov klub igra u ŽNL s obzirom na velike planove koje ima u budućnosti. Upravo je to i bio prvi korak ka drugačijem poimanju nogometa na Velom Vrhu, koji u prvom trenutku nije naišao na odobravanje.

- Trebalo je nekim ljudima objasniti da se baš ništa strašno neće dogoditi ako umjesto Prve županijske igramo Četvrtu ligu. I dalje će to biti narančasti s Velog Vrha, i dalje će to biti naši igrači, igrat će se subotom i oni će bit njihov ponos. Istina je da postoji razlika u radu samog kluba, treba to sve podignuti na višu razinu, treba se možda malo više angažirati, malo više košta, to je neminovno, ali ako sam ja kao predsjednik stao iza toga, ako sam svjestan svega što će nam se događati, onda ne vidim razlog da itko sumnja u ovo što radimo. Mislim da je ovo bila velika prilika za klub i da smo je morali iskoristiti. Ovo je prvi put da će Veli Vrh službeno igrati izvan Istre i neka to bude na ponos svih nas koji smo na bilo koji način vezani uz klub, reći će predsjednik Velog Vrha Pero Plavšić.

Komisija koja je obišla Tivoli bila je zadovoljna viđenim.

- Minimalni tehnički uvjeti postoje i to je bitno. Naravno da postoje sitnice koje ćemo do početka sezone ispraviti, neke stvari odradit ćemo malo kasnije, no kako smo dobili privremenu dozvolu za igranje ove sezone onda ne treba žuriti. Bolje polako, pa kako treba. Ipak, moram napomenuti da osobno nisam zadovoljan kako sve to izgleda i nastojat ću da se pokrenu one moje najave poboljšanju infrastrukture na Tivoliju.

Mijenja se i politika odnosa s igračima.

- Teško je bilo očekivati da će igraći u ovom rangu igrati iz gušta i naravno da će se neke stvari promijeniti. Mi smo napravili određeni model i projekciju, igrači su to prihvatili i tu neće biti nikakvih problema. Apsolutno je nebitno da li će se to zvati hranarina, ili naknada za izgubljeno vrijeme, no vjerujem da će svi biti zadovoljni u konačnici.

Trener prve momčadi i dalje ostaje Darko Busler, pomoćnik mu je David Stanojević, dok će igrački kadar doživjeti male promjene.

- Trebamo biti svjesni da s trenutnim igračkim kadrom ne bi bili posve konkurenti u ligi, a još manje bi mogli ostvariti ambicije koje imamo. Iz tog razloga doći će do određenih promjena u svlačionici.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of