ISTRA 1961

LOVRO MAJKIĆ: Kako se bližio taj dan, nije mi bilo svejedno

| Autor: Ivica CEROVAC
POVRATNIK MEĐU VRATNICAMA - Lovro Majkić (Foto: nkistra.com)

POVRATNIK MEĐU VRATNICAMA - Lovro Majkić (Foto: nkistra.com)


Nakon 575 dana iščekivanja, Lovro Majkić opet je stao na gol Istre 1961. Golman rođen prije 22 godine u Zagrebu posljednji je put pulsku mrežu čuvao u Koprivnici 16. listopada 2020. godine, a povratak poslije zaliječenih svih zdravstvenih tegoba koje su ga mučile, uslijedio je na Poljudu. Dugotrajno izbivanje nije se osjetilo i Majkić je u Splitu pružio odličnu predstavu, ali sva zbivanja na terenu pala su u treći plan nakon što je glavnu ulogu preuzeo sudac Zdenko Lovrić, koji je svoj performans započeo krajem prvog poluvremena dosudivši prvi kazneni udarac za Hajduk.

- Pitao sam suca, molio ga da mi kaže tko je tom prilikom napravio prekršaj, ja ili Perković, ali on nije ništa odgovorio jer ni sam nije znao zbog čega ga je dosudio. Iskreno, meni je to nevjerojatno da sudac dosudi penal, a ne zna tko je u toj akciji koga faulirao. Sramota, što drugo reći, decidiran je Lovro Majkić. - Ako s ničim drugim, s time što nije znao odgovoriti sve je pokazao.

Čak je i Ljubičić priznao da ne zna da li je bio penal, a čim protivnički igrač tako nešto kaže, onda je svima sve jasno. On je pucao, ja sam obranio i kako je bio u trku, Ljubičić je pao, a Perković je udario mene te onda i on pao. Tako je završila akcija, mi smo izbili loptu u korner, Ljubičić se digao, a sudac je dosudio penal. Odmah su ga zvali iz VAR sobe, vrlo vjerojatno da mu kažu kako je pogriješio, ali on je već u tom trenutku u glavi donio odluku i više nije bilo mijenjanja.

Po onoj staroj da se poklonu ne gleda u zube, Livaja je s "bijele točke" nadmudrio Majkića i poravnao rezultat. Početkom nastavka njih su se dvojica našla u istim ulogama i ovom je prilikom golman "zeleno-žutih" imao loptu na ruci, ali nije je uspio zaustaviti na njenom putu prema mreži.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of