RULET

Kvalifikacije za ostanak u ligi između Istre 1961 i Orijenta 19191 su pred vratima. Najstariji igrač u povijesti Prve HNL u dva je navrata uspješno odradio kvalifikacije s pulskim klubom. IVEŠA: ONO ŠTO JE BILO PRIJE TREBA ZABORAVITI. OVO ĆE BITI DVIJE NOVE UTAKMICE

| Autor: Ivica CEROVAC
Izborio Drugu HNL - Vanja Iveša u dresu Opatije

U jednoj utakmici još se može dogoditi da pobijedi nominalno slabija momčad, ali u dvije je to jako teško. Za Istrom 1961 je kontinuitet nastupa u višem rangu natjecanja s utakmicama koje se igraju u višoj brzini i ove kvalifikacije dočekat će u natjecateljskom ritmu, a na ruku joj ide i činjenica što će se uzvrat igrati na "Drosini", rekao je Vanja Iveša

S 40 godina, devet mjeseci i šest dana, koliko je imao 27. travnja 2018. godine kad je čuvao mrežu Istre 1961 u domaćem ogledu s Interom, Vanja Iveša najstariji je igrač u povijesti Prve HNL. Bila mu je to 130. prvoligaška utakmica u dresu pulskog kluba, ne i posljednja jer je na zeleno-žuti gol stao i mjesec dana kasnije, kad je na "Drosinu" stigao Varaždin. Od 18 igrača koje je tadašnji trener Darko Raić Sudar koristio u dvostrukom kvalifikacijskom srazu s Varaždincima, jedino je Iveša bio akter i prethodnih kvalifikacija, kad je 2016. godine nakon "ruleta penala" Istra 1961 nadjačala Šibenik.

Da nije do njega, mogli smo se uvjeriti nakon što se Iveša preselio u Opatiju, a Puljani lani, opet protiv Šibenika, prvoligaški status spašavali u dva dodatna ogleda. Ništa se nije promijenilo niti ove sezone, osim imena protivnika, pa će tako Istra 1961 igrati nove kvalifikacije, svoje četvrte u pet posljednjih godina, a na putu ostanka u najjačem razredu hrvatskog nogometa stajat će joj Orijent 1919.

- Ispada da se u Puli stalno igraju kvalifikacije. Tada odjednom sve živne u klubu i oko njega, svi se trgnu i uključe u akciju spašavanja te je normalno zapitati se gdje su svi oni bili preostalih 300 i nešto dana u godini. Osobno, ja se kao sportaš i bivši član kluba ne mogu pomiriti s time da Istra 1961 stalno osvaja deveto mjesto, što je samo potvrda da na "Drosini" nema sustavnog rada, decidiran je Vanja Iveša.

Ne dvoji da u cijeloj ovoj priči oko Istre 1961 ne vidi neki pretjerani smisao.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum