ZELENO-ŽUTI STARTAJU NA DOMAĆEM TERENU

Istrin trener Gonzalo Garcia danas će postati prvi Urugvajac na klupi nekog domaćeg prvoligaša: Za utakmicu s Hrvatskim dragovoljcem NAJVIŠE DILEMA IMAM KAKO SLOŽITI ZADNJU LINIJU

| Autor: Ivica CEROVAC
Gonzalo Garcia (Snimio Danilo Memedović)

Gonzalo Garcia (Snimio Danilo Memedović)


Pablo Munhoz koji je branio boje Hajduka te Sasha Aneff i Federico Platero koji su nosili dres Osijeka, jedini su Urugvajci s iskustvom nastupa u Prvoj HNL. Na klupi ta južnoamerička država još nije imala svog predstavnika, ali i to će se promijeniti nakon današnje utakmice u kojoj će Gonzalo Garcia upisati Urugvaj na hrvatsku nogometnu kartu kao 12. državu koja je dala glavnog trenera u Prvoj HNL.

- To je samo statistika, ali sigurno da sam uzbuđen što ću krenuti u nešto novo s novom grupom igrača s kojom sam naporno radio i nadam se najboljem. Lijepo je bilo trenirati, ali najvažnije i najzabavnije je natjecati se te svi od reda jedva čekamo da prvenstvo krene. Utakmice će nam najbolje pokazati što smo dobro radili, a na čemu ćemo još morati poraditi za budućnost, smatra Gonzalo Garcia, trener Istre 1961. - Igrači su na pripremama odradili zaista odličan posao, svakog dana su na trening dolazili otvorenog uma i spremno su prihvaćali nove ideje s kojima su se susretali. Pritiskali smo ih i oni su ispunjavali sve zahtjeve koje smo postavljali pred njih, vrijedno su trenirali i s tim dijelom sam jako sretan i zadovoljan. Nismo imali dovoljno vremena da sve što smo naumili dignemo na željenu razinu, ali igrači su pokazali da žele učiti, a to je za jednog trenera najvažnije.

Što se tiče igračkog kadra s kojim kreće u sezonu, Garcia s njim teško može zadovoljan, naročito u svjetlu neplaniranih izostanaka koji su mu dodatno prorijedili momčad pred ogled s Hrvatskim dragovoljcem.

- Za mene su najbolji igrači oni koje u ovom trenutku imam u svlačionici, sretan sam s onime čime raspolažem i što iz dana u dana kod njih vidim napredak, nije dvojio Garcia. - S druge strane, normalno je da se još trebamo pojačati, kakav je uostalom i bio plan koji se zbog različitih okolnosti još uvijek nije ispunio. Razlozi zacijelo leže i u činjenici da hrvatsko prvenstvo kreće rano, u vrijeme kad mnogi igrači još važu ponude i razmišljaju gdje bi i u kojoj ligi nastavili karijeru. Puno je mogućnosti i mnogima mi sigurno nismo prvi izbor te s te strane trebamo biti malo strpljivi. Ne smijemo dovoditi igrače samo da bi nekog dovodili, već one koji će nešto donijeti grupi i podignuti momčad. Želimo dovesti igrače s kojima ćemo rasti, ali znamo koliki nam je budžet i u okviru njega trebamo biti kreativni.

Daničić i Hujber imaju kartone, Galilea je ozlijeđen, a Joao Silva još nije registriran. Četiri izostanka u zadnjoj liniji doveli su Garciju u situaciju da će do samog početka dvojiti s kojom će momčadi krenuti u današnji dvoboj.

- Sa svim ovim izostancima teško ću popuniti zapisnik te će se u njemu naći i igrači koji su nam se priključili ovaj tjedan, a hoće li krenuti od prve minute ili će svoju priliku čekati s klupe, u ovom trenutku ni ja sam ne znam. S obzirom na profil igrača na koje ne mogu računati, normalno da najviše dilema imam kako složiti zadnju liniju, ali situacija je takva kakva je i morat ću posegnuti za nekim drugim solucijama, svjestan je Garcia. - Što se tiče Hrvatskog dragovoljca, gledali smo neke snimke, a usto je moj pomoćnik Roberto Cuesta pogledao uživo njihovu utakmicu protiv Rijeke. Stvorili smo neku sliku o njima, premda su pripreme nešto sasvim drugo i možda će za prvenstvo neke stvari promijeniti. Riječ je o fizički jakoj momčadi s visokim i snažnim igračima, koja je obrambeno dobro organizirana i vreba na priliku da zaprijeti iz kontre. Imaju brzinu i morat ćemo odigrati pametno te im ne otvoriti vrata da iskoriste svoje dobre strane i kazne nas.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater