ISTRA 1961

COVID-19 PRORIJEDIO PULSKE REDOVE: Većinom golobrado društvo prvi trening odradilo na burom "šibanoj" medulinskoj "šestici"

| Autor: Ivica CEROVAC
VRIJEME JE DA SE KRENE - Započelo punjenje baterija (Snimio Danilo Memedović)

VRIJEME JE DA SE KRENE - Započelo punjenje baterija (Snimio Danilo Memedović)


I ovom prilikom nije izostalo već uobičajeno povuci-potegni, planirani Medulin zamijenila je "Drosina" da bi se u pet do podne ipak sve vratilo u Medulin, no najvažnije je da su nogometaši Istre 1961, napokon, jučer krenuli s punjenjem baterija za nastavak prvenstva. Gonzalo Garcia postrojio je svoje pulene na medulinskoj "šestici", koja je bila obasjana "zubatim" suncem i šibana neizostavnom burom, stalnim pratiteljem zimskih priprema, te odradio prvi trening u 2022. godini koji se protegnuo na sat i pol. Od novih lica vidjelo se tek jedno, ono Ganca Gideona Acquaha, a dojmu da se na startu okupilo poprilično golobrado društvo pripomogla je zasigurno i činjenica da su prvoj momčadi priključena nekolicina igrača iz omladinskog pogona.

Prosjek godina dodatno je srušen izostankom Slavka Blagojevića, koji je zaliječio zdravstvene tegobe što su ga mučile, ali je na nedjeljnom testiranju na koronavirus bio pozitivan i stoga je umjesto na terenu, završio u samoizolaciji. Zbog istih razloga početak priprema su bili primorani preskočiti Fran Vujnović i Branko Đukić, kao i Ivan Lučić i Dion Drena Beljo, kojima je već ranije potvrđena korona te čekaju negativan nalaz da krenu put Pule. Ni stručni stožer nije prošao "lišo", a pozitivni su na testiranju bili analitičar Danijel Franjković i trener golmana Tihomir Bulat, pa će stoga na početku priprema s čuvarima mreže raditi Blaž Bugarin.

Upitan je i zdravstveni status Joaa Silve, koji je na nedjeljnom testiranju bio negativan, no jučer je javio da se ne osjeća dobro i stoga ga nije bilo na treningu, dok je sa strane suigrače promatrao Bernardo Matić, koji je još uvijek u fazi rehabilitacije i proteći će neko vrijeme dok se priključi momčadi. U Pulu se još nije vratio niti Rafa Navarro, no njegov oporavak protječe u najboljem redu i trebao bi već ovog tjedna stići iz Španjolske i priključiti se momčadi. Za Erhuna Obanora je već ranije potvrđeno kako će ostatak sezone provesti na posudbi u ciparskom prvoligašu Paeeku, dok su se Damjan Daničić i Robbie Burton vratili u Dinamo, iz čijih su redova ljetos stigli na posudbu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater