SANIRANJE ŠTETE

BRANKO DEVIDE VINCENTI, predsjednik pulskog noogmetnog prvoligaša, priprema mjere za ublažavanje financijske krize: Klubovi HNL-a trebaju zauzeti JEDINSTVEN STAV KAKO PREMOSTITI OVO RAZDOBLJE

| Autor: Roberto CAR
Branko Devide Vincenti (Dejan ŠTIFANIĆ)

Svakodnevno komuniciramo s vlasnicima u Španjolskoj, predložili smo im neke modele i sad čekamo njihovo očitovanje. Ne radi se tu samo o primanjima igrača, već i odnosu s vjerovnicima, s kojima imamo potpisan model vraćanja starih dugova, rekao je predsjednik Istre 1961

Predsjednik Istre 1961 Branko Devide Vincenti bio je jedan od sretnijih ljudi u Zagrebu za vrijeme potresa. On je sam živ i zdrav, a ni njegova kuća, srećom, nije stradala.

- Na svu sreću, nije bilo posljedica. Osjetio sam da se treslo, baš sam u tim trenucima bio uz laptop i nešto radio u rano jutro. Bilo je dosta jako i dugo je trajalo. U takvim slučajevima, prilikom potresa, instinkt nalaže da izađete iz zgrade. Tako sam i ja izašao vani, ali sam se nakon desetak minuta, kad sam se uvjerio da kuća nije stradala, vratio unutra. Materijalna šteta u Zagrebu je velika, ali sreća je da nije bilo više žrtava. Baš nas je sastavilo, koronavirus, potres i još i vrijeme, rekao je predsjednik pulskog prvoligaša.

I dok se u Zagrebu još zbrajaju štete od potresa, u Puli je i dalje koronavirus u prvom planu. Zbog toga je specifična situacija i u Istri 1961. Razmišlja se i o ublažavanju financijskog udara. U Osijeku će se igračima smanjiti plaće za čak 50 posto.

- U klubu smo poduzeli sve mjere predostrožnosti da ne dođe do zaraze i zbog toga smo poslali kućama sve one koji mogu raditi iz domova. Igrače smo poslali kućama, a istovremeno smo sportski dio kolektiva poslali na godišnji odmor. Dakle, sve trenere i prateće osoblje. Naravno, u situaciji kad nema natjecanja, kad klubovi nemaju prihoda, razmišlja se i o načinu na koji bi premostili ovo krizno razdoblje. Ova je bolest pogodila sve svjetske klubove, koji su potom osmislili različite modele za saniranje štete, rekao je Branko Devide Vincenti i iznio neke prijedloge.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini