NOGOMET

Zvijezde afričke reprezentacije prijete bojkotom. Objavili su pismo navijačima

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Većina naboljih nogometaša prijeti bojkotom reprezentacije Malija ako njihovi čelnici ne saniraju krizu kroz koju, kako navode, nacionalni nogomet prolazi već godinama.

Nekoliko igrača iz reprezentacije, uključujući kapetana Hamarija Traoréa (Real Sociedad), objavili su pismo navijačima na društvenim mrežama u kojem osuđuju zbog izostanka rezultata godinama, “lošeg upravljanja” njihovim sportom od strane njihovih čelnika i nedostatka profesionalizma.

“U potpunosti dijelimo vaš bijes i vaše razočaranje”, poručuju navijačima u ovoj poruci koju su ponovno objavili El Bilal Touré (Atalanta Bergamo), Kamory Doumbia (Brest), Falaye Sacko (Montpellier) i drugi.“Ako situacija ostane nepromijenjena, zadržavamo pravo ne ispoštovati izbor i ne sudjelovati u sljedećim kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo 2026.”, stoji u tekstu.

Mali, koji je eliminiran u četvrtfinalu Afričkog prvenstva 2024., tek je četvrti u skupini I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s jednom pobjedom, dva remija i jednim porazom.  Igrali su neriješeno 0-0 protiv Madagaskara u lipnju, a Malijci su nakon nekoliko odgoda letova tek nekoliko sati prije utakmice stigli na odredište na drugom kraju Afrike.

Savez je 13. lipnja objavio otkaz nacionalnom izborniku Erica Sékou Chellea.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter