Nakon fešte krenuli po pojačanja

Nogometaši Cementa iz Koromačna zasluženi prvaci Treće Županijske nogometne lige jug

| Autor: Branko Biočić
(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)


Bila je to velika fešta na igralištu u Viškovićima gdje su se na posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv općinskog rivala Raše i proslavi titule prvaka Treće ŽNL jug okupili gotovo svi mještani Koromačna i okolice. Prvak se znao i prije posljednje utakmice koja se igrala samo za prestiž jer je Cement bježao drugoplasiranoj Raši pet bodova, a trećeplasiranom Poletu čak 16 bodova, a kako je utakmica završila 1:1 ta je razlika u bodovima između prvoga i drugoga ostala i na kraju. Fešta je počela odmah na terenu gdje su igrači primili medalje i pehar Nogometnog saveza Županije istarske i zatim se preselila u prostorije kluba i ispred njega. Igrači i navijači stopili su je u jedno, a trenera Suvada Miskića igrači su bacali u zrak.

- Jako sam sretan i zadovoljan, mislim da smo cijelo prvenstvo bili najbolji, dokazali smo to od prvog kola. Prvi dio smo odigrali maestralno bez poraza, a drugi smo malo ušli opušteno. Bilo je logično za očekivati da nećemo cijelo prvenstvo odigrati na toj razini, ali smo se pred kraj skupili i na kraju zasluženo slavili. Sada ćemo dobro proslaviti, malo se odmoriti od nogometa i posvetiti se Europskom prvenstvu, a poslije ćemo vidjeti s upravom što i kako dalje se pripremiti za viši rang. Momčad je pokazala da se može nositi s izazovima, ali ipak trebala bi nam dva, tri pojačanja. Već smo u kontaktu s nekima. Cilj će nam biti da u prvoj godini opstanemo u toj Drugoj ŽNL - rekao je trener Miskić, a kapetan momčadi Ivan Dušić je dodao. - Teško mi je nešto reći, presretan sam, hvala treneru, suigraču, ljudima u klubu i oko njega, kao i navijačima koji su stalno bili uz nas. Sada treba vidjeti tko će ostati, a tko neće i malo pojačati momčad.

Predsjednik Cementa Edi Peruško zadovoljno je na kraju rekao.

- Mi smo se dugo godina mučili i na kraju smo stvorili pravu atmosferu u i oko kluba. Dečki su bili pravi, došlo je nekoliko igrača i momčad je napravila ono što se od nje očekivalo. Trener je to sve dobro posložio, za ovaj uspjeh zaslužni su svi, uprava kluba, igrači, trener, navijači, među kojima je puno žena i djevojaka koje su nas stalno pratile godinama doma i na gostovanjima, davale nam potporu, navijanjem, kuhanjem i kolačima. Pomogao je i Holcim, nekih drugih sponzora nemamo. Idući tjedan već imamo sastanak uprave, možda nam se priključi četiri, pet novih igrača. Ako se to dogodi mi smo spremni za viši rang - zaključio je Peruško te zahvalio svim a koji su pomagali na tom uspješnom putu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter