Prva ŽNL

Muntić napravio korak ka ostanku

| Autor: Boris Vidulin
Nikola Prelčec (Štinjan) (Arhiva Glasa Istre)

Nikola Prelčec (Štinjan) (Arhiva Glasa Istre)


SVETVINČENAT - Igralište Suhača. Sudac: Željko Muller. Pomoćnici: Bunčić, Nikolić (svi Poreč). Strijelac: 1:0 Dadić (27). Žuti kartoni: Škifić, Pačić (Ližnjan).

SMOLJANCI SLOBODA: Tomišić, Peršić (od 90. Racan), Ivančić, Dadić, Banović (od 87. Ban), Mau. Mišan, Krajcar, Floridan (od 66. Doblanović), Mat. Mišan (od 59. Vuzem), Furlanić, Pekica.

LIŽNJAN: Čief, Škifić, Pačić (od 62. Cukon), Urošević, Čude, Kontošić (od 80. Vugrinec), Licardo, Topić, Radović, Kolić, Macan Stanić.

Prvi od dva susreta koje Ližnjan kao novi prvak lige još mora odraditi bez ikakvog pritiska, bio je u Savičenti. Odigrao ju je i bez podosta igrača, ali i bez trenera Zorana Moravca koji je bio poslovno odsutan. Mijenjao ga je Damir Pačić kojem nije bilo lako složiti postavu, no svejedno su, s obzirom na brojne izostanke, odigrali dobro. Mogli su čak i do boda, ali je prvi pomoćni sudac bio dekoncentriran pa je pogodak Marka Kontošić sredinom prvog djela poništio zbog navodnog zaleđa, iako će se baš svi domaći kibici složiti kako je grubo pogriješio. Domaćin je poveo, to će se pokazati kao i jedini pogodak vrijedan tri boda, udarcem Tomasa Dadića s više od dvadesetak metara koji je za vratara bio neobranjiv. Sve prije, a i poslije toga, izuzev opisanog događaja kod poništenog pogotka, bilo je izjednačeno. Igralo se na sredini terena, pokušavalo udarcima s distance, ali su vratari bili na mjestu pa je završilo minimalnom pobjedom domaćina koja im je donijela drugo mjesto na ljestvici.

Ono nije dugo trajalo jer igrači Štinjana nisu imali milosti u Rapcu, istoimenog domaćina ponovo su, kolo prije kraja, gurnuli na dno ljestvice sigurnom pobjedom u kojoj su kao strijelci sudjelovali Prelčec triput, Grahovac i Jelenić dva te Trešnjić i Šistov, dok je za domaćina oba puta pogodio Dobrić.

Na Kunfinu su gosti iz Vodnjana poveli pogocima Halitia i Mujezinovića, domaćin se rezultatski vratio jer su precizni bili Pranjić i Gjurchinoski, ali je u samo tri minute Vodnjan ponovo došao do dva gola prednosti preko Marjanovića i Kruškića. Drugu uzastopnu pobjedu ostvarili su i igrači iz Potpićna, ovog puta na gostovanju su pobijedili Istru zahvaljujući Juranu i Celiću. Muntić je napravio veliki korak ka ostanku, pregazili su Marčanu kojoj bodovi ne znače mnogo, ali prosipaju ugled kojeg su stvorili ove sezone. Imširević dvaput, Husarić, Gračić i Ladislović, bili su egzekutori za bijeg s dna ljestvice. Na Vinežu se, također, dogodio scenarij »zlu ne trebalo« pa je Veli Vrh došao do pobjede s kojom više ne može biti pretposljednji. Pogodili su Radola i Maras, a za nemotiviranog domaćina Krasnići.

U posljednjem kolu pada odluka o tome tko seli u niži rang, Rabac gostuju u Vodnjanu, a Muntić na Velom Vrhu pa su, ukoliko ispada samo jedan, »akcije« Muntića puno veće, a ukoliko u niži rang sele dva, sve je već riješeno. O tome koliki ispadaju odlučuju momčadi s vrha, ovisno ako žele napredovati u viši rang.

Rezultati 25. kola: Mladost RS - Vodnjan 2:4, Smoljanci Sloboda - Ližnjan 1:0, Istra Pula - Potpićan Učka 72 0:2, Muntić - Marčana 5:0, Iskra - Veli Vrh 1:2, Rabac - Štinjan 2:9.

Poredak: Ližnjan 55, Štinjan 48, Smoljanci Sloboda i Dajla 47, Vodnjan 40, Marčana i Istra Pula 39, Iskra 37, Vrsar 36, Potpićan Učka 72 28, Mladost RS 27, Veli Vrh 18, Muntić 14, Rabac 13.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter