nigerijski napadač istre

Salim Fago Lawal: Cijenim svaku minutu koju dobijem za igru

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)


"Dovoljno je da ga pogledate u oči i u njima ćete vidjeti glad, želju za učenjem i napredovanjem. Nikad se ne štedi na treninzima i dovoljno mu je jednom nešto kazati, a on će to odmah prihvatiti.

Jako je mlad i daleko je od kuće, no premda je došao u novi i nepoznat kraj, od prvog dana se vidi kako se želi integrirati u ovu sredinu, a na nama je da mu stvorimo obiteljsko okruženje i tako pomognemo lakšoj prilagodbi. Zadovoljstvo mi je trenirati takvog mladića koji ne posjeduje samo nogometnu, već i ljudsku kvalitetu te sve ukazuje na to kako bi mogao postati iznimno bitan igrač za nas".

Biranim je riječima Paolo Tramezzani govorio o Salimu Fagu Lawalu, nigerijskom napadaču koji je prošlog mjeseca napunio 21 godinu, a od ljeta je član zeleno-žute svlačionice. Nije se u tom periodu previše naigrao te je dosad odigrao samo šest utakmica, četiri u prvenstvu i dvije u Kupu, na kojima je ukupno na terenu proveo 57 minuta. No, da Tramezzani vidi nešto u njemu potvrdio je u prošlom kolu u Koprivnici kad ga je u 67. minuti poslao u igru umjesto Ekonga, a kako stvari stoje, i danas bi ga mogli vidjeti na djelu.

- Prvi put sam napustio Afriku i ovo je za mene jedno novo iskustvo te se još uvijek prilagođavam novoj sredini i novoj kulturi - rekao je Lawal. - Na meni je da se trudim i dajem najbolje od sebe. Cijenim svaku minutu koju dobijem za igru i nastojim ih iskoristiti da se u što je moguće boljem svjetlu pokažem na terenu i uzvratim na ukazanom povjerenju treneru, koji odlučuje o tome hoću li i koliko ću igrati.

Zasad se mladi Nigerijac iz prve ruke na terenu mogao uvjeriti u kvalitetu Rijeke, Osijeka, Varaždina i Slaven Belupa, dok je Rudeš upoznavao gledajući ga s klupe za rezervne igrače ili analizirajući snimke njegovih utakmica.

- Dobra su momčad koja se sigurno ne dolazi u Pulu predati već će se natjecati i pokušati izboriti za što je moguće bolji rezultat, ali i mi smo također dobri te je na nama da damo sve od sebe i ne pružimo gostima niti najmanju šansu da stignu do pobjede. Svjesni smo da nas čeka utakmica koja sigurno neće biti niti najmanje lagana, ali na našim je treninzima ovog tjedna bila vidljiva dobra energija te vjerujem kako imamo kvalitetu potrebnu da danas stignemo do tri boda - zaključio je Lawal.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter