kvalifikacije za SP

Hrvatska futsal reprezentacija u Puli svladala Slovačku - Mataja: Idemo u Francusku osigurati vizu za SP

| Autor: Roberto Car
UŽIVAO NA TERENU - David Mataja (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

UŽIVAO NA TERENU - David Mataja (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Dvostruki dobitak ostvaren je ogledom futsal reprezentacija Hrvatske i Slovačke u pulskom Domu sportova "Mate Parlov". Izabranici Marinka Mavrovića upisali su i drugu pobjedu u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistan. Nakon što je prethodno u gostima pobjeđena Njemačka s 5:1, u srijedu navečer je "pala" i Slovačka s 4:0. Na dobitku je, svakako, bila i pulska publika. U velikom je broju stigla na tribine i »vodila« hrvatske reprezentativce do novog uspjeha. Uspjeha u kojega su svoj obol ugradila i dva domaća dečka, igrači Stanoinvest Futsal Pule David Mataja i Niko Vukmir.

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Nije bilo lako nakon susreta doći do njihovih izjava, bili su na »meti« pulskih fanova koji su se željeli "fotkati" s njima i čestitati im na igri i pobjedi. Iskusniji Mataja bio je startni pivot "kockastih" i odigrao je odličnu utakmicu te je prava šteta što se u završnici nije uspio upisati među strijelce kad je došao u situaciju »jedan na jedan« sa slovačkim golmanom Karpiakom. Mataja je prvo opisao kakav je osjećaj igranja u reprezentativnom dresu u Puli.

- To je jedan od snova koje želiš ostvariti. Igrati za reprezentaciju, nositi sveti dres i još pred svojom publikom... Nema ljepšeg od toga. Još kad smo ovako odigrali dobru utakmicu i zasluženo pobijedili, ne može bolje - bili su prvi dojmovi Mataje nakon pobjede.

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

- Od početka smo držali dobar tempo, prema dogovoru u svlačionici, i držali konce igre. Nismo dali Slovacima nikakvu šansu. Od prve smo minute dominirali susretom i to na način da nam oni nisu stvorili gotovo nijednu šansu. Oni su u drugom poluvremenu igrali golmana-igrača cijelo vrijeme, ali niti to im nije pomoglo. Imali su par udaraca na naš gol, što je i normalno kad imaš igrača više na terenu, ali odigrali smo smireno kao i u Njemačkoj te zasluženo pobijedili. Imali smo još dvije tri šanse u nastavku, ali nažalost nismo zabili. Okrećemo se sad Francuskoj s kojom igramo dva puta zaredom i idemo probati već u prvoj utakmici u Francuskoj uhvatiti vizu za Svjetsko prvenstvo.

Mataja se potom osvrnuo i na kontru u kojoj se našao u završnici.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum