TKO UMJESTO GARCIJE?

Kandidat za novog trenera Istre 1961 jedno vrlo poznato domaće ime, ali nije jedini koji se spominje

| Autor: Goran ROJNIĆ
Tko će nastaviti raditi s jednom od najuspješnijih ekipa Istre 1961? (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Tko će nastaviti raditi s jednom od najuspješnijih ekipa Istre 1961? (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Vijest o sporazumnom razlazu Istre 1961 i trenera Gonzala Garcije je potvrđena. Nakon dvije veoma uspješne sezone, u kojima je urugvajski stručnjak napravio sjajnu prepoznatljivu ofenzivnu igru "zeleno-žutih" i ostvario povijesni plasman u HNL-u s petim mjestom na koncu protekle sezone, sastanak dojučerašnjeg trenera i uprave pulskog kluba protekao je u prijateljskom razgovoru, koji je rezultirao sporazumnim raskidom ugovora koji je trajao još godinu dana.

Kako ističu iz pulskoga kluba, istina je da se razilaze s uspješnim trenerom. Bili su svjesni da postoji velika vjerojatnost da će Garcia napustiti "Drosinu", ali su se nadali da će se predomisliti i novim boljim ugovorom krenuti u novu sezonu SuperSport HNL-a.

Međutim, Garcia je odlučio iskoristiti povoljan trenutak za svoju karijeru. Iako još nema konkretiziran novi klub, mnogo je ponuda stiglo na adresu dojučerašnjeg trenera "zeleno-žutih" i urugvajski stručnjak odlučio je iskoristiti poziciju u kojoj se nalazi te na vrijeme svoju odluku priopćiti klubu.

Stoga se razlaz Istre 1961 i Garcije odvija u prijateljskom tonu, kako i dolikuje uspješnoj suradnji.

S obzirom da su postojale velike naznake da bi Garcia mogao napustiti "zeleno-žutu" klupu, pulski prvoligaš nije nespreman dočekao ovaj scenarij.

Sportski direktor Saša Bjelanović, koji je dobio potpunu autonomnost od vlasnika u Vitoriji koji su ga direktno zaposlili, krenuo je već u potragu za novim kormilarom pulske momčadi i u njegovoj bilježnici je nekoliko trenerskih imena.

Među njima je većina stranaca, ali i provjerenih domaćih trenera. Nije tajna da bi nekadašnjeg trenera Istre 1961, ali i Lokomotive i Rijeke, Gorana Tomića, voljeli angažirati gotovo svi klubovi u Hrvatskoj, pa tako i Istra 1961. Nema sumnje da bi Tomić definitivno bio općeprihvaćeno rješenje za klupu pulskog prvoligaša s Drosine jer ostavio je lijepe uspomene iza sebe, međutim riječ je isključivo o prvim kontaktima kojih postoji u svakoj sličnoj prilici kada se opipava puls potencijalne suradnje.

Nekako je sklonije razmišljati da će na klupu Istre 1961 sjesti ponovno strani trener, no o kakvom se kalibru radi teško je prognozirati dok Bjelanović ne obznani svoju odluku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini