TREĆA NL ZAPAD

Krnje 16. kolo donijelo domaće pobjede istarskih momčadi. Racionalni Pazinjani zasluženo porazili lidera

Pazinka - Krk 2:1 (1:1). Igrala je Pazinka na rezultat, a cilj opravdava sredstvo. Nije igrala najbolje, ali su se domaći igrači trsili, daleko više htjeli i to ih je nagradilo

| Autor: Boris VIDULIN
NAČEO VARGIĆA - Dominik Žgomba (desno) (snimio Milivoj MIJOŠEK)

NAČEO VARGIĆA - Dominik Žgomba (desno) (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Nagrađeno htijenje

Nakon početnog domaćeg poraza od Pomorca Pazinjani su na istom mjestu, istovjetnim rezultatom, pobijedili trenutnog lidera s Krka. Nije to bio susret koji je obilovao lijepim potezima, odlično uigranim akcijama i prilikama koji oduzimaju dah, nije čak niti bilo odviše prilika, Krk je primjerice imao samo jednu i nju realizirao, ali baš nitko se zbog toga od domaćih navijača i igrača neće ljutiti. Igrala je Pazinka na rezultat, a cilj opravdava sredstvo. Nije igrala najbolje, ali su se domaći igrači trsili, daleko više htjeli i to ih je nagradilo.

Niti oni nisu imali puno prilika, Rudela je bio neprecizan, Vargić obranio udarac Žulića, ali dvaput su domaći ipak pogodili mrežu. U oba slučaja dogodila se netipična greška zadnje linije gostiju. Najprije je nespretno reagirao Rudan na vrhu kaznenog prostora, lopta se odbila do Žgombe koji je dugo oklijevao tražeći bolju poziciju i iskosa s desne strane neometan došao točno na sredinu te precizno pogodio sam kut.

Žulić rutinirano

Kod drugog pogotka poigravala se zadnja linije Krka, u tome je prednjačio kapetan Turkalj, a sve je iskoristio Žulić primivši loptu leđima okrenut golu, izvrtio svog čuvara na desetak metara i onda kada mu je vratar krenuo u susret, plasirao loptu u mrežu za 2:1, za tri boda i priključak momčadima sa sredine ljestvice. U međuvremenu je Smojvir u brzoj akciji potegnuo sa 16 metara i prizemno pogodio suprotni kut.

Gradski stadion. Gledatelja 130. Sudac: Marko Tičak (Rijeka). Pomoćnici: Kukuljan (Podkilavac) i Piljić (Rijeka). Strijelci: 1:0 Žgomba (15), 1:1 Smojvir (21), 2:1 Žulić (60). Žuti kartoni: Žulić, Flegar (Pazinka), Miš-Mešić (Krk).

PAZINKA: Mendiković, Pavat (od 46. Babić), Rojnić, Pinčan, Rudela, Žulić (od 89. Čule), Matika, Žgomba, Nikles (od 56. Prenc), Ivetac (od 67. Flegar), Rabar.

KRK: Vargić, Rudan, Turkalj, Klenovšek (od 81. Dvorničić), Lucić, Jelić (od 75. Šarić), Aščić (od 81. Jurešić), Smojvir (od 81. Berisha), Bokulić, Jurešić, Miš-Mešić (od 46.Traub).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater