FUTSAL

FOTOGALERIJA / Puljani otvorili drugi dio sezone domaćim remijem s Olmissumom. Podjela bodova najpravedniji rezultat

Osam puta se tresla mreža, dva puta je pogođen okvir gola, momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, domaćin nije iskoristio deseterac i na kraju je svakom pripao po bod što je i najpravedniji rezultat, jer niti jedan od aktera nije zaslužio da upiše poraz nakon onoga što je jučer pokazao

| Autor: Ivica CEROVAC


Sjajnu futsal predstavu prikazali su na otvaranju drugog dijela sezone Stanoinvest Futsal Pula i Olmissum, u kojoj je moglo uživati 400-tinjak gledatelja okupljenih u Domu sportova Mate Parlov. Osam puta se tresla mreža, dva puta je pogođen okvir gola, momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, domaćin nije iskoristio deseterac i na kraju je svakom pripao po bod. Kad se crta podvuče to je i najpravedniji rezultat, jer niti jedan od aktera nije zaslužio da upiše poraz nakon onoga što je jučer pokazao.

Gosti prvi poveli

Malo se odužio uvodni period ispitivanja snaga, a onda je po prvi put na parket ušao Ramić i zaprijetio u sedmoj minuti. Lopta je nakon njegovog udarca pogodila jednog gostujućeg igrača, promijenila smjer i na muke stavila Bilandžića koji ju je uspio kratko odbiti, pravo na nogu Mataji koji je pucao pored gola. U istoj minuti uzvratio je Perišić, no Milanović je bio spreman i zaustavio je udarac kapetana Olmissuma. Otpustile su se potom kočnice i u narednoj minuti je odličan pokušaj Mataje nakon kornera obranio Bilandžić, a onda su u 11. minuti gosti poveli.

Bilo je to klasično prebrojavanje s desne na lijevu stranu nakon kojeg je lopta stigla do Rodriguinha. Milanović je napustio gol i pokušao mu ući u udarac, no Brazilac je potvrdio klasu i lagano ga prebacio za vodstvo Olmissuma. Njega je tri minute kasnije mogao poništiti Mataja, ali Bilandžić nije dao, da bi se u 16. minuti gosti našli u problemima, jer su napravili peti akumulirani faul. Pokušaj Moravca iz slobodnog udarca koji je uslijedio zaustavio je Bilandžić, no već u sljedećoj minuti pobjegao je Vukmir po desnoj strani i precizno pogodio suprotni kut za 1:1.

Mogli su Puljani u jednoj minuti u potpunosti prebaciti vodu na svoj mlin jer tek što se krenulo s centra, Kuraja je neoprezno napravio šesti faul. Izvođač deseterca bio je Bilić, no umjesto mreže zatresla se vratnica i rezultat se nije mijenjao. Umalo je kazna za propušteno stigla u 18. minuti, kad je Jurlina «slomio» Difonza i pucao, ali Milanović je bio spreman. U narednoj minuti još je jednom zaprijetio Mataja nakon kornera, no ovaj je put njegov volej završio tik iznad grede i u svlačionice su momčadi otišle poravnatog rezultata, koji se promijenio već nakon dvije minute igre u nastavku.

Prvi su zaprijetili gosti nakon gužve koja se stvorila u domaćem šestercu, no Milanović je zaustavio pokušaj Sekulića i potom u istoj minuti dugom loptom pronašao zaboravljenog Mataju. Pulski kapetan imao je dovoljno vremena da smiri loptu i gurne je u mrežu pored nemoćnog Bilandžića, no nepunu minutu kasnije Kuraja je precizno pogodio špicom i vratio stvari na početak. U 25. minuti bili su gosti nadomak novog vodstva nakon što je Pavić prošao Grbića i pucao, no Milanović je sačuvao svoju mrežu, kao i minutu kasnije kad je Kustura pobjegao Difonzu i izbio sam ispred njega.

Greda spriječila hat-trick

Sve dobro što je dotad napravio malo je pokvario domaći vratar u 28. minuti, kao je u suradnji s Osredkarom nepotrebno zakomplicirao ispred svog gola, nakon čega je uslijedilo panično izbijanje lopte koja je pogodila Sekulića i odbila se u mrežu. Ni taj nes(p)retno primljen pogodak nije poljuljao Puljane koji su u 32. minuti stigli do poravnanja nakon što je Daniel Moravac efektno petom okrunio akciju Ramića i Difonza.

Uslijedila je dramatična završnica u kojoj su najprije gosti u 37. minuti poveli pogotkom Sekulića nakon ubačaja Jurline iz kornera. Mogao je Sekulić u istoj minuti kompletirati hat-trick, ali umjesto mreže pogodio je gredu, a onda su domaćini bacili sve karte u napad i rizik im se isplatio. Milanović se preselio na gostujuću polovicu terena i upravo se on odlučio na udarac koji je bio blokiran, no odbijena lopta stigla je do Difonza koji je 90 sekundi prije kraja pogodio za konačnih 4:4.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater