IVAN KUKUČKA O UTAKMICI HRVATSKA - BELGIJA

Gvardiol je sve "očistio"

| Autor: Boris VIDULIN
Joško Gvardiol / Ivan Kukučka (Snimili Tom Dubravec Cropix / Danilo Memedović)

Joško Gvardiol / Ivan Kukučka (Snimili Tom Dubravec Cropix / Danilo Memedović)


Iako se prije nekoliko godina povukao iz seniorskog nogometa, Ivan Kukučka, bivši trener između ostalog i Rovinja, Novigrada, Uljanika Medulina i Jadrana i dalje je aktivan na nogometnim terenima, doduše sada u mlađim uzrastima. Trenutno je zaokupljen treniranjem mlađih pionira u rodnom Umagu, a dakako da pozorno prati i događanja na svjetskoj nogometnoj sceni, odnosno u Katru.

- Gledali smo dvije natjecateljske momčadi koje su se međusobno respektirale jer je ulog bio jako velik i nije se previše riskiralo ni s jedne strane. Bilo je dosta kretanja, bez velikog prostora za protivnika, poglavito u veznoj liniji. Kako je naša veza ipak kvalitetnija, malo smo mi dolazili u prvom dijelu više do izražaja, ali ponavljam, bilo je malo prostora za igru. Primijetio sam da je utakmica ušla u ritam da su se svake dvije minute izmjenjivali faza obrane i napada, ali bez konkretnosti. Mi smo tada zaprijetili, ako se to tako može nazvati, preko Livaje, a oni nisu iskoristili naše dvije greške u zadnjoj liniji. U nastavku smo bili življi, lopta je išla brže i okomitije, ali kako je protjecalo vrijeme, tako je Belgija bila opasnija. Ona se morala otvarati, iako ne skroz jer su se bojali naših polukontri, vremena je bilo sve manje pa smo u onom nekom završnom periodu od petnaestak minuta opasno živjeli i imali malo sreće. Držali smo raspored, kontrolirali smo igru dok nam se nije dogodilo nekoliko grešaka koje protivnik nije iskoristio. Bilo je tu svega, u glavnoj je ulozi bio Lukaku i nije se proslavio, rekao je Ivan Kukučka.

Sve je počelo kada je Livaković pokazao određenu dozu nesigurnosti kod istrčavanja.

- Nije pokupio neke lopte u sredini kaznenog prostora, što je realno mogao, što su mu sugerirali i suigrači, nije istrčavao i pokazao hrabrost, jednom je na ubačaj čak i spustio ruku kada je Lukaku s dva metra trbuhom promašio. Bio je malo nesiguran, isto kao i Juranović kojem su krilni igrači Belgije stalno ulazili iza leđa, ali ne treba to sada potencirati, treba ukazati na greške i krenuti dalje. Smatram da naše pogreške i dolaze zbog neujednačene kvalitete na svim pozicijama. Mi smo dobri, mi smo odlični na većini pozicija, ali ne i vrhunski na svakoj i tu dolazi do malog dizbalansa.

Oduševio ga je Gvardiol.

- On nas je i spasio u nekim situacijama i definitivno je obilježio utakmicu. To je jedan izvanredni talent, igrač s odličnim osjećajem za igru, s vrhunskim predispozicijama koji je jučer stigao "očistiti" baš sve.

Prednost Hrvatske prije utakmice vidio je u činjenici da možemo igrati na bod.

- Mi smo mogli igrati na bod, u prva dva susreta doveli smo se u takvu situaciju za razliku od Belgije, no ne smatram da je to tako bilo. Jednostavno su okolnosti bile takve da je susret okončan remijem pa ispada da smo to i tražili. Mi smo mogli i puno toga izgubiti samo s tom utakmicom, pa bi takva taktika bila pogubna. U suštini, Belgija je bila bliže pobjedi, ne treba skrivati istinu. Imali su nekoliko odličnih situacija gdje nas je samo sreća spasila, ali opet, ni to nije slučajno. Nisu oni propustili realizirati jednu veliku priliku, već nekoliko njih. Nisu znali postići pogodak i nemaju više oni "ono nešto". Po meni nisu više ni među top reprezentacijama, a to sve znači da smo mi bili bolji, znali smo se sačuvati od poraza i zasluženo prolazimo u sljedeći krug, zaključio je Ivan Kukučka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater