MEDULIN

Odličan uspjeh predstavnika Jedriličarskog kluba Kvarner na regati "CSC Kup - Memorijal Antolić Česić 2022"

| Autor: Glas Istre
(Foto: JK Kvarner)

(Foto: JK Kvarner)


Jučer je završena regata "CSC Kup - Memorijal Antolić Česić 2022" u klasi Optimist, koja se održavala od 14. travnja u autokampu Medulin.

Ova međunarodna regata privukla je 140 jedriličara i 23 kluba iz Hrvatske, Poljske, Italije, Srbije i Crne Gore.

Jedriličarski klub Kvarner iz Rapca predstavljali su Laura Batelić i Karlo Mileta, u pratnji trenera Nenada Borića i Diega Kalca.

U četiri dana jedrenja napravljeno je 9 plovova od predviđenih 12. Prva dva dana napravljeno je 6 plovova po umjerenim jugozapadnim vjetrom, koji su ujedno bili i kvalifikacijski plovovi za ulazak u finalno jedrenje u Zlatnoj skupini. Nakon kvalifikacija Laura Batelić uspjela se kvalificirati u Zlatnu grupu, dok je Karlo Mileta upao u Srebrenu grupu.

(Foto: JK Kvarner)

Finalna jedrenja u subotu i nedjelju obilježila je jaka bura tako da se uspjelo jedriti samo u subotu dok u nedjelju zbog orkanskih udara bure nije bilo jedrenja.

Laura Batelić nakon finalnog jedrenja je osvojila 49. mjesto sa najboljim ulaskom u cilj na 16. mjestu u 6. plovu.

Treba napomenuti da ovo odličan rezultat jer u konkurenciji hrvatskih predstavnika je 17. jedriličarka, a Karlo Mileta je isto ostvario odličan rezultat te je u Srebrnoj grupi zauzeo 21. mjesto.

Osim optimista, jedriličari JK Kvarner u klasi Laser pod vodstvom trenera Vlade Matijevića imali su pripreme u Puli za predstojeće prvenstvo Hrvatske koje se održava već sljedeći vikend u JK "Vega" Pula od 22. do 24. travnja.

(Foto: JK Kvarner)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum