ZAGREB

ZagrebDox: Ususret festivalu besplatni filmovi autorica online

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ususret 17. ZagrebDoxu, koji se otvara 13. lipnja, od ponedjeljka je online dostupan retrospektivni program "Hrvatski dokumentarac sa ženskim potpisom", s filmovima nastalima u posljednjih četrdesetak godina.

Program donosi deset filmskih naslova koje je odabrala filmska kritičarka i selektorica Diana Nenadić, a mogu se pogledati na Vimeo kanalu do završetka festivala, u nedjelju, 20. lipnja.

Riječ je o filmovima domaćih redateljica nastalima tijekom posljednjih četrdesetak godina, od ranih uredaka s Akademije dramskih umjetnosti do onih nastalih kada se se autorice već afirmirale.

Retrospektiva obuhvaća ostvarenja redateljica Tatjane Božić (Iskrivljeni odrazi), Dane Budisavljević (Sve 5!), Biljane Čakić (Dečko kojem se žurilo), Tihe Gudac (Goli), Ljubice Janković (AB), Ivone Juka (Što sa sobom preko dana), Zrinke Katarine Matijević (Dvoboj), Martine Meštrović i Tanje Vujasinović (Mačka je uvijek ženska), Ljiljane Šišmanović (Polusestra) te Vlatke Vorkapić (Anine pjesme).

Filmovi su dostupni za gledanje na linku Vimeo kanala https://vimeo.com/ondemand/zgdox21, a kod za besplatno gledanje filmova je ZENSKI-POTPIS.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of