ZAGREB

Zagrebačka filharmonija u petak pod ravnanjem maestre Alevtine Ioffe

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Orkestar Zagrebačke filharmonije u petak, 22. studenog nastupit će pod ravnanjem ruske dirigentice Alevtine Ioffe, ravnateljice Moskovske državne opere, a Filharmoničarima će se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog solistički pridružiti istaknuta violinistica Karen Gomyo.

Maestra Ioffe priznata je dirigentica u rodnoj Rusiji gdje redovno ravna prestižnim orkestrima poput Ruske filharmonije, Krasnodarskog simfonijskog orkestra i Ruskog nacionalnog orkestra. Zbog širokog opernog repertoara često dirigira opernim produkcijama diljem Rusije i svijeta, uključujući i nedavne debije u Berlinskoj i Bavarskoj državnoj operi.

Posebno je zapažen njen rad s mladom publikom  - kao glazbena ravnateljica Baletnog teatra za mladu publiku koji nosi ime po prvoj ženskoj direktorici opere u Rusiji Nataliji Sats, na pozornicu Baletnog teatra postavila je i vodila brojne produkcije za djecu, mjuzikl "Život i nevjerojatne pustolovine Olivera Twista" Aleksandra Čajkovskog, opere Princ Igor Aleksandra Borodina i Jestive bajke, prema tekstu poznate ruske spisateljice Marie Traub, kao i brojne druge.

Solistički dio koncerta pripast će violinistici Karen Gomyo, koju je ugledni list Chicago Tribune opisao kao "vrhunsku umjetnicu istinskog glazbenog majstorstva, vitalnosti, sjaja i intenziteta".

"Izvedba Čajkovskijevog Violinskog koncerta na Stradivarijevoj violini iz 1703. godine, u rukama audio i vizualno čarobne Karen, bit će zasigurno poseban glazbeni doživljaj večeri", najavljuju iz Filharmonije.

Publika u Dvorani Lisinski uživat će i u simfonijskoj pjesmi Smrt i preobraženje Richarda Straussa, Tristanu i Izoldi Richarda Wagnera te uvertiri Zora nad rijekom Moskvom iz poznate opere Hovanščina Modesta Petroviča Musorgskog.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater