RIJEKA

Velika premijera serije 'Novine' u riječkom Art-kina

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

U riječkom Art-kinu u subotu je održana premijera prvih dviju epizoda treće i završne sezone serije 'Novine', domaće uspješnice koja se prikazuje i na Netflixu, snimane u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji u režiji Dalibora Matanića, prema scenariju Ivice Đikića.

Velikoj premijeri u Art-kinu nazočili su brojni članovi filmske ekipe te velik broj uzvanika iz društvenog, kulturnog i političkog života grada Rijeke, među kojima riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC) Chris Marcich, direktor Turističke zajednice Rijeke Petar Škarpa, direktorica Rijeke 2020 Emina Višnić te predstavnici medija.

Autorsko-produkcijski tim serije na premijeri u Rijeci je okupio redatelja Dalibora Matanića, producente Drugog plana Miodraga Silu i Nebojšu Tarabu, snimatelja Danka Vučinovića, urednika serije Mislava Brumeca te glumačku ekipu.

Gradonačelnik Obersnelzahvalio je svima koji su sudjelovali u realizaciji serije i time učinili mnogo za prepoznatljivost grada.

"Odabirom Rijeke za snimanje serije mnogima ste pokazali ovaj grad kakvim ga još nisu vidjeli, pa i mnogima od nas, koji smo rođeni ovdje. Ova je serija za promociju Rijeke napravila više od svih promidžbenih spotova," rekao je Obersnel. Izrazio je i zadovoljstvo što se premijera održava točno tjedan dana prije velikog spektakla otvaranja Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, kao uvertira u predstojeća kulturna zbivanja.

Publiku je pozdravio i redatelj serije Matanić.

Serija 'Novine' se prikazuju na najgledanijem svjetskom streaming servisu, Netflixu, čime su vizure Rijeke i Kvarnera doprle do milijuna gledatelja širom svijeta. Nakon prve sezone u kojoj su gledatelji upoznali redakciju Novina, i druge sezone, u kojoj su pratili predsjedničke izbore, u trećoj, završnoj sezoni serije 'Novine' slijedi konačan rasplet mreže korupcije, zlouporaba pravosudnog sustava i kriminala koja je zahvatila novinarstvo, politiku, državu, ali i društvo, navode autori. 

Pored stalnih glavnih glumaca kao što su Branka Katić, Dragan Despot, Zdenko Jelčić, Trpimir Jurkić, Aleksandar Cvjetković i ostali, nove likove glume Daria Lorenci Flatz, Nadia Cvitanović, Krešimir Mikić i mnogi drugi. I za ovu sezonu odgovorna je ista autorsko-produkcijska ekipa: scenarist Ivica Đikić, redatelj Dalibor Matanić, snimatelj Danko Vučinović i producenti Drugog plana Miodrag Sila i Nebojša Taraba.  
Emitiranje posljednje sezone serije 'Novine' na HTV-u kreće početkom ožujka.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum