Klub Pulske filmske tvornice

Večeras film "Ja i moj brat" Roberta Franka

| Autor: Duška PALIBRK
"Ja i moj brat" US 1959. autor Robert Frank

"Ja i moj brat" US 1959. autor Robert Frank


U Klubu Pulske filmske tvornice večeras u 21 sat prikazuje se eksperimentalni film "Ja i moj brat" autora Roberta Franka iz 1969. godine. Robert Frank je švicarsko-američki fotograf i redatelj, jedan od najutjecajnijih fotografa sredinom 20. stoljeća, autor važne knjige fotografija "The Americans" (1959.) s uvodom Jacka Kerouaca te zloglasnog dokumentarca "Cocksucker Blues" o američkoj turneji Rolling Stonesa 1972., sa scenama grupnog seksa i konzumiranja droga.

Po mnogima "Ja i moj brat" prvo je ozbiljno filmsko prikazivanje psihičkih bolesti. Portretira se odnos između pjesnika Petera Orlovskog i njegovog brata Julija, katatoničnog šizofrenika. Orlovsky i njegov mentor te ljubavnik Alan Ginsberg provode Juliusa po kontrakulturnoj sceni kasnih 60-ih. Scenarij potpisuju Robert Frank, Allen Ginsberg, Peter Orlovsky i Sam Shepard, a u filmu se pojavljuju i Joseph Chaikin, John Coe, Roscoe Lee Browne, Christopher Walken, Otis Young i Gregory Corso.

Film će se prikazati na platnu u Klubu i podijeliti sa Zoom publikom linkom u chat roomu. Nakon projekcije o redateljskim postupcima s obje publike razgovarat će producent i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater