ZADAR

U programu Glazbenih večeri u sv. Donatu deset koncerata

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U programu 62. Glazbenih večeri u sv. Donatu bit će deset koncerata, a otvorit će ih 6. srpnja na Forumu adaptacija baleta za lutkarski ansambl "Petar Pan" Brune Bjelinskog, najavljeno je u utorak u Zadru na konferenciji za novinare.

Adaptacija baleta „Petar Pan“ velik je projekt u kojemu Koncertni ured Zadar prvi put surađuje s Kazalištem lutaka Zadar.

Pripreme za ovu izvedbu traju od početka godine, a bit će to ujedno i  kruna  ovogodišnje proslave 70 godina Kazališta lutaka i na Forumu nas očekuje pravi spektakl, otkrila je ravnateljica Kazališta lutaka Zadar Iris Pavić Tumpa.

U izvedbi, čiju režiju potpisuje Robert Bošković, sudjeluje Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem Alana Bjelinskog, a otvorenje Glazbenih večeri uživo će prenositi Hrvatska radio-televizija.

Do 1. kolovoza, kada završavaju Glazbene večeri, Zadrani i njihovi gosti moći će uživati u jedinstvenim koncertima i izvedbama.

Nakon otvorenja, prva na rasporedu je svjetska premijera glazbeno-scenske izvedbe s titlovima na hrvatskome jeziku „Hekube“ Ansambla Dialogos  s Katarinom Livljanić u glavnoj ulozi.

Bor Zuljan na lutnji izvest će program „Improvizacija i čarolija u Leonardovoj Italiji", Ansambl La boz galana, koji su osnovali umjetnici iz Švicarske, Brazila, Čilea, Kolumbije i Francuske predstavit će se programom pjesama i plesova alla spagnola „O ljubavi šapuće vjetar“, a Čileanac Francisco Mañalich, tenor i bas-viola, „Ja sam melankolija“.

Kvartet Papandopulo izvest će program „Iz zadarske glazbene baštine“, a riječki violinist Marco Graziani „Sei Solo“ I i II.

Zadarski komorni orkestar svirat će djela Jana Sibeliusa i Johannesa  Brahmsa, a Glazbene večeri zatvorit će koncert „Zadarski umjetnici sviraju Bjelinskog“.

Odlukom Vijeća Glazbenih večeri u Sv. Donatu, ovogodišnja manifestacija održava se u sjećanje na nedavno preminuloga dirigenta, skladatelja i začetnika festivala Pavla Dešpalja.

Programi će se izvoditi u crkvama sv. Donata i sv. Krševana, na Forumu i u Svečanoj dvorani Zadarskoga sveučilišta.

Budžet Glazbenih večeri iznosi  1,2 milijuna kuna, od čega je 870.000 kuna osigurao Grada Zadar, naglasila je predsjednica Vijeća i pročelnica Odjela za kulturu i sport Grada Zadra.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini