ZAGREB

Rade Šerbedžija 22. godinu na Malom Brijunu igra ”Kralja Leara”

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kazalište Ulysses na Malom Brijunu od 19. do 22. kolovoza igra ”Kralja Leara”, u 22. sezoni te predstave i s Radom Šerbedžijom u naslovnoj ulozi.

Ulysses su 2001. godine osnovali Rade Šerbedžija i Borislav Vujčić, a slavna britanska glumica Vanessa Redgrave svečano je otvorila sezonu dobrotvornim koncertom. 

Shakespearov ”Kralj Lear” u režiji Lenke Udovički, bila je prva predstava tog kazališta, a mali producentski tim pod vodstvom Tatjane Aćimović upustio se u provođenje u djelo jedne zanesenjačke ideje o kazalištu na gotovo pustom otoku, podsjeća se u najavi.

Kako se dodaje, nitko tada nije ni slutio da će ta predstava steći kultni status među publikom i da će se izvoditi iz godine u godinu, a eksperiment jednog ljeta prerastao je u redoviti ljetni festival.

U ”Kralju Learu” mijenjali su se glumci, no Šerbedžija igra svih sezona dosad naslovnu ulogu za koju kaže da mu je jedna od najdražih uloga u karijeri.

Radnja predstave započinje već pri ukrcaju publike u Fažani na brod za Mali Brijun, a nastavlja se u jedinstvenom ambijentu Malog Brijuna, te na nekoliko lokacija u Tvrđavi Minor.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of