PULA

Pula: Počeo dvodnevni festival glazbe i filma na kotačima "Drive in kultura"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Projekcijom kratkometražnog filma "Odrasti u malo drvo" Noemi Ribić i filma "Još jedna runda" Thomasa Vinterberga, na parkiralištu Društvenog centra Karlo Rojc u Puli u petak navečer počeo je dvodnevni festival glazbe i filma na kotačima "Drive-in" kultura u organizaciji SABMARIN-a.

Dobitnik Oscara za najbolji međunarodni film, humorna drama "Još jedna runda" jednoga od najcjenjenijih redatelja današnjice Thomasa Vinterberga, film je u kojemu Mads Mikkelsen glumi srednjoškolskog profesora koji s trojicom kolega u bijegu od svakodnevne rutine eksperimentira s teorijom o konstantnoj opijenosti kao uvjetu za kreativniji i uspješniji život. 

Nakon projekcije filma održan je i glazbeni program pulskog kolektiva Music After Dinner. 

Subota je rezervirana za uživanje u filmovima za djecu osnovnoškolske dobi koji svojom kvalitetom oduševljavaju i odraslu publiku. Prvi je na programu kratkometražni film "Ježeva kućica" Eve Cvijanović, a slijedi dugometražni "Neparožderi" Galine Miklínove koji je nastao u češko-slovačko-hrvatskoj koprodukciji u režiji Galine Miklínove. Crtić je to s hrvatskim glumcima Goranom Navojcem, Ronaldom Žlaburom, Žarkom Potočnjakom i Majom Posavec kao naratorima u priči o mladom neparožderom u potrazi za stricem.

Da bi subotnji ugođaj gledanja filmova bio potpun, Udruga Birikina pripremila je pravu poslasticu prepunu maskiranih filmskih junaka i likova koji će zabaviti gledatelje svih dobnih skupina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini