U LABINSKOJ GALERIJI ALVONA OTVORENA IZLOŽBA

Prevladavaju klasične slikarske tehnike

| Autor: Branko BIOČIĆ

Na otvorenju izložbe Alis Šaina je podsjetila da je za labinsku umjetničku i kulturnu scenu to bila izuzetno teška godina jer je u 13 mjeseci ostala bez svoja tri istaknuta umjetnika

U labinskoj galeriji Alvona otvorena je izložba pod nazivom "Fundus dva" na kojoj se 21 umjetnik predstavio s isto toliko radova. Riječ je o umjetnicima koji su ovdje izlagali i zatim ostavili po jedan svoj rad za fundus galerije. Prije samog otvaranja na instrumentu nazvanom raža kojeg je sam izradio predstavio se mladi Riječanin Ivan Valušek.

Drugi dio fundusa

Na otvaranju izložbe Alis Šaina je podsjetila da je za labinsku umjetničku i kulturnu scenu izuzetno teška godina jer je u 13 mjeseci ostala bez svoja tri istaknuta umjetnika.

- Napustili su nas veliki umjetnici i ljudi Mate Čvrljak, Orlando Mohorović i nedavno Josip Diminić, ali ostavili su dubok trag kroz svoja djela, rekla je Šaina. Mladen Lučić, povjesničar umjetnosti, likovni kritičar i autor predgovora u katalogu, otvario je izložbu.

Bogat fundus

- Ovo je drugi dio fundusa, prvi smo predstavili prošlu jesen. Ovaj dio je ograničen samo na galeriju Alvona i za razliku od prve izložbe kada smo imali domaće autore iz Labina i Istre, ovdje su sada autori iz cijele Hrvatske i inozemstva koji su često gostovali. Iz Hrvatske najviše ih ima iz Rijeke i Zagreba, a iz inozemstva najviše iz Mađarske, Austrije i Njemačke. Vidi se da se radi o bogatom fundusu kojeg su Vinko i Alis Šaina sakupljali sve ove godine. Vidljivo je koliko je bila dobra njihova ideja da svaki autor ostavi po jedan rad nakon samostalne izložbe, rekao je Lučić.

Različite su tehnike i različiti motivi, ali uz nekoliko skulptura prevladavaju klasične slikarske tehnike, akril, ulje na platnu. Brojni izvođači predstavili su se labinskoj likovnoj publici još jednom s reprezentativnim primjercima svoga stvaralaštva.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum