RIJEKA

Premijera "Opasnih veza" riječkog HNK-a

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predstava Hrvatske drame HNK-a Ivan pl. Zajca "Opasne veze", u režiji Olje Lozice, a prema adaptaciji Nataše Antulov, premijerno je u petak prikazana u riječkom Exportdrvu.

Laclosov roman „Opasne veze“ prati tanku granicu između ljubavi i mržnje, donosi priču o odanosti u odnosu, iznevjerenim očekivanjima, povredi dostojanstva, nerealiziranim željama.

Juliette i Valmont su bračni par iz visokog društva, a jedno drugome biraju ljubavnice i ljubavnike i uvlače ih u svoje erotske igre. Njihov savez je čvrst dok se u Valmontovom životu ne pojavi osoba koja mu donese posve drugačije iskustvo od dotadašnjih.

Zbog želje da suštinu „Opasnih veza“ približe sadašnjoj publici, riječka inscenacija je, kako su istaknuli iz kazališta, daleko od slavne američke povijesne ekranizacije tog djela, Stephena Frearsa iz 1988., s Glenn Close i Johnom Malkovichem u glavnim ulogama.

Puno je bliža francuskoj inscenaciji Rogera Vadima iz 1959., koja radnju smješta u tadašnju suvremenu Francusku.

U predstavi glume Tanja Smoje, Jasmin Mekić, Aleksandra Stojaković Olenjuk, Edi Ćelić, Romina Tonković, Nikola Nedić, Mario Jovev, Jelena Lopatić i Biljana Lovre.

Scenograf je Stefano Katunar, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, autori glazbe su Josip Maršić, Olja Lozica i Saša Predovan, a oblikovatelj svjetla je Dalibor Fugošić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini