RIJEKA

Premijera "Malog princa" u HNK Ivana pl. Zajca

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predstava "Mali princ", za koju je tekst Antoinea de Saint-Exuperryja prilagodila Ivana Đula, a režirala Renata Carola Gatica, premijerno je izvedena u srijedu u HNK Ivana pl. Zajca. 

 Predstava je nastala u koprodukciji Hrvatske i Talijanske drame te Riječkog kazališta mladih "Kamov" HNK Ivana pl. Zajca i Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula.

 U naslovnoj ulozi Malog princa nastupio je polaznik Riječkog kazališta mladih "Kamov" Vanja Paulić. Uz njega kao ruža je nastupila Elena Kolić,  Edi Ćelić kao pilot, Predrag Sikimić kao kralj, ulogu poslovnog čovjeka odigrao je Giuseppe Nicodemo, geografa Anton Plešić, uobraženke Sabina Salamon, zmije Serena Ferraiuolo, a lisice Ivna Bruck.   Kao zbor avijatičara i zemaljske ruže na sceni su nastupili i drugi polaznici "Kamova".

 Scenografkinja je Breza Žižović a kostimografkinja Desanka Jovanović. Skladatelji su Ivana Đula i Luka Vrbanić, koreografkinja je Andrea Gotovina a oblikovatelji svjetla Dario Družeta i Dalibor Fugošić. 

 Autorica prilagodbe i dramaturginja Ivana Đula je u najavi predstave ocijenila da je ovaj tekst "za svaku novu generaciju i za sve nas koji je ponovno čitamo nekim novim klincima. Jednako dirljiva i jednako potrebna za odrastanje“. Mali princ nas uči da osjetimo odgovornost jedni za druge i da smo svi zajedno odgovorni za planet na kojem živimo. Mali princ postao je za ljude cijelog svijeta simbol velikodušnosti, prijateljstva, solidarnosti i brige za jedan bolji i pravedniji svijet, rekla je Đula.

 Nakon „Malog princa“ na hrvatskom, u veljači 2021. godine premijerno će se izvesti i inačica predstave na talijanskom jeziku pod nazivom „Il piccolo principe“.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater