ZAGREB

“Pluća” proglašena najboljom predstavom 18.TKT Fest-a u Tuzli

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predstava "Pluća" zagrebačkog Teatra Exit, čiju režiju potpisuje Aida Bukvić, proglašena je najboljom predstavom XVIII. TKT Fest-a u Tuzli, priopćeno je iz toga kazališta.

Na 18. TKT Fest-u 2020., danima akademskog teatra u Tuzli, odabirom publike i to visokom ocjenom 4,88, predstava "Pluća" Duncana Macmillana u režiji Aide Bukvić proglašena je najboljom predstavom festivala.

To je četvrta međunarodna nagrada za to zagrebačko kazalište u posljednjih mjesec dana, nakon nagrade za najboljeg mladog glumca na Međunarodnom festivalu glumca ZAPLET 12 (Banja Luka), dodijeljene Nikoli Nediću i Mariju Jovevu za uloge u predstavi "Cabaret – koncert za žlice i gitaru", te nakon nagrade Grand Prix za najbolju predstavu u cjelini dodijeljene predstavi "GospOUdinNOUbadi", i nagrade Grand Prix za najbolju mušku ulogu dodijeljene Domagoju Ivankoviću za ulogu u toj predstavi na 37. Međunarodnim kazališnim susretima u Brčkom.

Uloge tumače Jadranka Đokić i Amar Bukvić.

Pluća su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskošću u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena, dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku, na pravom mjestu, kada se ipak dogodi Život.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum