DKC LAMPARNA

Otvorena nova tripartitna izložba mladih umjetnika

| Autor: B. BIOČIĆ
Izložba se može razgledati do 12. srpnja

U DKC-u Lamparna u Labinu otvorena je nova, tripartitna izložba mladih, suvremenih umjetnika, u sklopu participativnih umjetničkih programa projekta Društveno-kulturni centar Lamparna, uz sufinanciranje Europskog socijalnog fonda. Nakon što su u svibnju predstavljene mlade umjetnice Josipa Baljak, Nicol Načinović i Mia Knežević, ovog su se puta javnosti predstavili Samantha Kandinsky iz Labina, Marina Rajšić iz Potpićna te Rino Banko iz Rovinjskog Sela.

Foto-editorijal

Labinska umjetnica Samantha Kandinsky predstavila se serijom fotografija pod nazivom "Exploded view" iz njenog foto-editorijala za kolekciju mladog, slovenskog dizajnera Jana Brovče. Iako su fotografije realizirane u svrhu primijenjene umjetnosti, Samantha Kandinsky u njima ipak ostvaruje i čisto umjetnički diskurs unutar kojega su vidljivi utjecaji od pop-artističkog factory perioda Andy Warhola i ambijenta razdoblja s kraja 60-ih i početka 70-ih godina, do današnje, postmodernističke mješavine nadrealizma i trash couture elemenata.

Tematski je tome donekle bliska i video-instalacija "Print Screen" Marine Rajšić, koja se sastoji od pet video-projekcija na pet visećih panoa, kao svojevrsni panoptikum kojim propituje razvoj pojma "lijepog" kroz čitavu povijest do današnjeg dana, kao i utjecaj tehnologije na stvaranje slike koju čovjek ima o sebi, a koja mu je sugerirana putem virtualnog svijeta.

Portali

Rino Banko predstavio se s dvije crtačko-kiparske instalacije sastavljene od radova iz ciklusa "Portali" i "Imaginarna nadopunjenja", nastalih složenom i dugotrajnom obradom keramičke gline i drva. U ciklusu "Portali" umjetnik se bavi promišljanjem te međusobnim integriranjem dvodimenzionalnih, repetitivnih elemenata crteža anorganske geometrizacije te organskih, trodimenzionalnih formi izvedenih u keramičkoj glini.

Izložba se može razgledati do 12. srpnja, radnim danima od 8 do 14 sati.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini