ZAGREB

"Okvir" Zagrebačkog plesnog ansambla u koreografiji Borne Babića premijerno u ZKM-u

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrebački plesni ansambl kao svoju prvu ovosezonsku premijeru najavljuje, u subotu 18. prosinca u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM), predstavu "Okvir" u koreografiji plesnog umjetnika Borne Babića, koja propituje pojam narcizma.

Borna Babić plesni je umjetnik iz Rijeke, diplomirao je na cijenjenoj nizozemskoj plesnoj akademiji Codarts Rotterdam, a posljednjih nekoliko godina pleše u svjetski poznatoj plesnoj kompaniji Ultima Vez / Wim Vandekeybus u Bruxellesu u Belgiji.

Kao polazište za umjetnički proces predstave "Okvir" odabrano je propitivanje pojma narcizma - u kojoj je mjeri narcizam prisutan u društvu i pojedincu, koliko je u različitom opsegu dio naše svakodnevice u suvremenom društvu u kojem smo svi opterećeni sami sobom?

Inspiraciju za rad koreograf i autor predstave Borna Babić pronalazi u knjizi "Narcizam: poricanje istinskog sebe" američkog psihoterapeuta Alexandera Lowena.

"Oduvijek me zanimala ta kontradikcija između narcističkog i skromnog, a koja je, uvjeren sam, u svima nama: kad i kako odabiremo jednu od te dvije vlastite strane, što ih aktivira i jesu li ti prijelazi svjesni. Puno sam se puta susretao i prepoznavao u sebi i drugima te dvije pozicije te sam ih poželio dublje razumjeti", kazao je Babić.

Predstavu izvode Margareta Firinger, Andreja Jandrić,  Sintija Kučić i Jovana Zelenović.

Autori koncepta su Borna Babić i Davide Belotti (ujedno asistent koreografa), a glazbe Nenad Kovačić i Nils Peschanski. Scenografiju i kostimografiju potpisuju Zdravka Ivandija Kirigin i Ana Mikulić, oblikovanje rasvjete Saša Fistrić, fotografiju Jelena Janković, a grafičko oblikovanje Vladimir Končar. Kostime je izradila Marija Fiket, a scenografiju Krunoslav Ozimec.

Predstava nastaje u produkciji Zagrebačkog plesnog ansambla pod vodstvom Petre Glad Mažar, a premijerno će biti izvedena 18. prosinca u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini