ZAGREB

Objavljena knjiga "Pjesme u doba korone" Aleksandra Dragaša

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Glazbena knjižara Rockmark objavila je novu knjigu glazbenog kritičara Aleksandra Dragaša "Pjesme u doba korone", svojevrsni soundrack pandemije s više od 40 stilski različitih pjesama i izvođača koji su autoru pomogli preživjeti u doba korone.

Kako se ističe u najavi, većina tekstova iz knjige predstavlja svojevrstan hibrid između kratkog dnevnog ili tjednog komentara određene teme ili događaja, eseja o jednoj pjesmi, vinjete jednog izvođača, možda i "pričice" te podneska o osobnom stanju uma i životne situacije u kojoj se zatekao autor knjige, kao i većina drugih ljudi.

"Spas od svagdana često leži u glazbi", kaže Dragaš, a naš "svagdan" iz proljeća i ljeta 2020. bio je sve samo ne normalan.

"Pjesme u doba korone" zbirka je njegovih kolumni iz Jutarnjeg lista, svojevrsni odraz tog vremena, u kojem je tada aktualne teme i događaje povezao s kontekstom njemu odgovarajućih i dragih pjesama.

Kao soundtrack pandemije, knjiga donosi više od 40 stilski različitih pjesama i izvođača koji su autoru pomogli preživjeti (i živjeti) u doba korone.

Od "Sex & Drugs & Rock'n'Roll" i "Isolation" preko "Zone sumraka" i "Živog spomenika neumnosti", sve do "Dancing Queen" i "You'll Never Walk Alone", Dragaš čitatelje nadahnuto vodi kroz 170 stranica osobnih, gotovo dnevničkih zapisa, dijeleći s njima svoja razmišljanja o životu i golemo glazbeno znanje.

Kako vrijeme "novog normalnog" još uvijek nije završeno i dođe li ipak do najcrnjeg scenarija, na samom kraju knjige nalaze se i "24 pjesme za 24 sata Sudnjeg dana" nakon kojeg, reći će Dragaš, ostaje samo Keith Richards.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of