Novi nakladnik

Novosti o izlaženju časopisa "Jurina i Franina"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Jurina i Franina, prošlogodišnji broj

Jurina i Franina, prošlogodišnji broj


Sastanak uredništva godišnjaka "Jurina i Franina" održan je u Žbandaju. Prisutni su bili dr. sc. Slaven Bertoša, Vladimir Bugarin, Vlado Mandić, Marijan Milevoj, dr. sc. Ivona Orlić, Mirjan Rimanić i Davor Šišović.

Vlado Mandić podsjetio je da je u postupku zatvaranja dosadašnji nakladnik časopisa tvrtka "Errata corrige" iz Musaleža pokojnog Drage Orlića koji je bio glavni urednik časopisa, što je potvrdila Ivona Orlić.

Novi nakladnik je tvrtka "5 do 12" iz Poreča u vlasništvu likovnog urednika časopisa Vladimira Bugarina. U dogovoru s novim nakladnikom Mandić je prihvatio funkciju glavnog urednika i za redaktora predložio Roberta Buršića.

Mandić je prezentirao popis dosad zgotovljenih priloga za novi broj časopisa za 2022. godinu i onih koji su naručeni. Na popisu su i mnogi autori od kojih je još Orlić naručio priloge. Nakon široke konstruktivne rasprave i prijedloga u čemu su sudjelovali svi prisutni članovi uredništva prihvaćen je raznolik popis tema.

Među temama su ona Davora Mandića "Istrani na Golom otoku", Denisa Kontošića "Petar Stanković, praotac permakulture",

Vlade Mandića "Istarske volte (12 kraćih priloga uz kalendar)", potom će isti autor pisati i o izvoru Badavca, Marijan Milevoj pisat će o labinskim crkvama, Klara Buršić-Matijašić o gradini Rašpor, Jasenko Zekić o piranskom i lošinjskom tramvaju…

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater